navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Dobitnici Grammyja

Gipsy Kings u Sarajevu 18. marta: Postava sa Nicolasom Reyesom sedam puta skuplja od drugih, u prodaji 7.000 ulaznica

Gipsy Kings, jedinstveni muzički sastav i dobitnici Grammyja, održat će 18. marta veliki koncert u sarajevskoj Zetri.

Objavljeno: 07.02.2023. u 12:42
get url
text

Legendarni sastav iz Francuske će predvoditi maestralni Nicolas Reyes, glavni vokal benda koji je snimio sve najveće hitove ovog jedinstvenog muzičkog benda. U glavnom gradu BiH održana je i zvanična press konferencija povodom koncerta grupe Gypsy Kings.

Prisutnim novinarima se obratio Boban Milošeski, vlasnik produkcijske kuće "Avalon", koja je organizator sarajevskog koncerta, te Una Bejtović, direktorica agencije Bejtovic Communications.

Kapacitet koncerta je 7.000 sjedećih mjesta, a organizatori su istakli da je već prodato 20 posto ulaznica.

- Sa koncertom Stinga smo otvorili vrata i prekinuli višedecenijsku negativnu tradiciju izostavljanja Sarajeva sa tour lista velikih svjetskih muzičkih imena. Interesovanje ljudi u gradu za velike koncerte je ogromno, i možemo reći da od sada Sarajevo postaje redovna destinacija svjetskih muzičara. Gypsy Kingsima ovo nije prvi put da dolaze u Sarajevo, ali na ovom nastupu devet vrhunskih muzičara će biti predvođeni legendarnim pjevačem Nicolas Reyesom, sa kojim će odsvirati kompletan opus pjesama iz višedecenijske karijere - poručio je Boban Milošeski koji je dodao da je ova postava Gypsy Kings sa Nicolasom Reyesom sedam puta skuplja od nekih drugih.

Una Bejtović je sigurna da će koncert Gypsy Kingsa privući veliki broj fanova iz Bosne i Hercegovine, ali i iz regije.

- Ovakve aktivnosti znatno doprinose razvoju turizma i ekonomije, što je jedan od razloga zbog kojeg nam je zadovoljstvo da smo partneri u ovom projektu. Sarajevu i Bosni i Hercegovini nedostaje više dobrih priča, a ovo je jedna od njih - istakla je Bejtović.