U nastavku vam donosimo recept kiflica s lješnjacima i čokoladom koje se brzo pripremaju, a bit će pečene već za 15 minuta.
Sastojci za kiflice:
200 grama brašna
70 grama smeđeg šećera
2 kašike kakao praha
½ čajne kašike cimeta
1 čajna kašika praška za pecivo
prstohvat soli
voda
60 grama maslinovog ulja
30 grama lješnjaka
50 grama tamne čokolade
Priprema:
1. Lješnjake i čokoladu nasjeckajte na manje komade.
2. Brašno, šećer, cimet, kakao, prašak za pecivo i sol stavite u zdjelu i sve dobro promiješajte.
3. Polako dodajte ulje. Dodajte i par kašika obične vode dok ne dobijete kompaktnu smjesu za keksiće.
4. Na kraju ubacite sjeckane lješnjake i čokoladu.
5. Od smjese formirajte kiflice.
6. Stavite ih da se peku u prethodno zagrijanoj pećnici oko 15 minuta na 180 stepeni.
7. Ohladite ih prije posluživanja.