navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Folk pjevač

Halid Bešlić o životu, otkrio koje kolege mu nedostaju: Nemam s kim popiti kafu

Folk pjevač Halid Bešlić ne priča u javnosti često o svom privatnom životu.

Objavljeno: 12.02.2024. u 15:07
get url
text

No ovog puta s javnosti je odlučio podijeliti nekoliko detalja, a osvrnuo se i na odnos sa suprugom Sejdom s kojom je u braku više od 40 godina.

Pjevač je otkrio kako su se i gdje upoznali, te šta su sve morali prebroditi tokom niza godina zajedničkog života.

- Ženu nisam upoznao na nastupu. U jednoj kafani gdje sam nastupao, na ulazu u Sarajevu... Tu je radila moja svastika, bila je kuharica i ona me je upoznala sa ženom. Ona nije izlazila po kafanama. Kada smo se upoznali, vidio sam da je to to, zabavljali smo se pola godine i odmah poslije toga smo se vjenčali. Eto, tolike godine funkcioniramo i dan-danas. Bilo je teških godina u našem odnosu, ali sve smo prebrodili. Kada smo bili mlađi, to je nekako i normalno - izjavio je Halid za srbijanski Kurir.

Otkrio je kako je njegova supruga imala tumor na jajniku.

- Ja nisam osjetio trenutak kada sam bio otac. Imam samo jedno dijete. Moja žena je imala problema s jajnicima i zbog toga nismo mogli imati još djece. Imala je tumor na jajniku, to smo riješili operacijom i to je bila posljedica. Njima nikad ništa nije nedostajalo... Ja sam stalno putovao, radio... Ne možete se baviti muzikom, a da budete stalno kući, zato kažem da nisam osjetio te trenutke na pravi način - govori pjevač.

Kaže da mu nedostaju neke kolege te da nema s kim popiti kafu.

- Mladost mi nedostaje! Vrijeme prolazi... To se neće vratiti, ali mi mladost nedostaje. Što se tiče kolega, mnogi mi nedostaju... Moja generacija nas polako napušta, nemaš sada s kim popiti kafu. Ima tu onih mlađih, ali ne ide da ja budem s njim. Najviše mi nedostaju Kemal Monteno i Davor... S njim sam bio jako blizak. Rastao sam se s njima. Mi smo bili kafanski ljudi, nedostaju mi... - kazao je Halid Bešlić.