navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Muzej mode Bath

Haljina koju je Meghan Markle nosila tokom intervjua sa Oprah Winfrey proglašena haljinom 2021. godine

Crnu haljinu, brenda Armani, koju je Meghan Markle, vojvotkinja od Sussexa, nosila tokom intervjua sa Oprom Winfrey, Britanski muzej mode Bath izabrao je za haljinu 2021. godine.

Objavljeno: 26.02.2022. u 09:13
get url
text

Kreaciju krasi duboki V-izrez, a posebnom je čini vez cvijeta bijelog lotosa.

Vojvotkinja, u to vrijeme trudna sa kćerkicom Lilibet, uskladila ju je s parom salonki brenda Aquazzura, Love narukvicom brenda Cartier i jednom od Cartierovih dijamantnih narukvica u bivšem vlasništvu princeze Diane.

 

Engleski modni muzej Bath od 1963. godine, sve do danas od modnih novinara i urednika traži da odaberu haljinu ili odjeću koja najbolje predstavlja najvažnije nove ideje savremene mode.

Ove godine birali su Ibrahim Kamara i Gareth Wrighton, glavni urednik i umjetnički direktor magazina Dazed.

- U današnjoj hiperstiliziranoj pop kulturi haljina godine ima potencijal da bude i „mem godine“ i oboje smo prihvatili Meghanin i Harryjev sada kultni intervju s Oprom kao definitivni trenutak koji će zauvijek ostati u britanskoj kolektivnoj svijesti – kazali su u saopćenju u Muzeju mode Bath.

Podsjetimo, intervju emitiran u martu prošle godine, prikazan je u još 70 zemalja, a privukao je oko 60 miliona gledatelja širom svijeta.