navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
"Top of the Pops"

I dalje "hara": Novi album Toma Jonesa (80) na prvom mjestu britanske ljestvice

Sir Tom Jones postao je najstariji muški muzički umjetnik čiji je najnoviji album pod nazivom "Surrounded By Time" zauzeo vrh britanske ljestvice albuma, pišu britanski mediji.

Objavljeno: 02.05.2021. u 08:39
get url
text
Tom Jones
Tom Jones

Prije ovog vitalnog osamdesetogodišnjeg Velšanina rekord je držao Bob Dylan, koji je 2020. godine sa albumom "Rough and Rowdy Ways" zauzeo prvo mjesto u dobi od 79 godina.

Ipak ne treba zaboraviti da je najstarija muzička umjetnica sa albumom svojih najvećih hitova godine 2009. godine zauzela prvo mjesto ljestvice "Top of the Pops" u vrijeme kada je imala 92 godine. Bila je to pokojna Dame Vera Lynn.

Jones je novinarima rekao da svoje oduševljenje ne može opisati riječima. Na društvenim mrežama mu je čestitalo hiljade obožavatelja.

- WOW!... U 80-toj godini imam album broj 1. Hvala svima koji su odvojili vrijeme da ga poslušaju. Mnogo mi znači što uživate u melodijama i da ste na ovaj način prihvatili muziku - napisao je Tom Jones, ne krijući oduševljenje zbog podrške nakon toliko vremena.

- Čestitam Tomu Jonesu! Razmišljam o tome da li bi Top of the Pops možda trebalo preimenovati u Top of the Grandpops? - našalio se jedan korisnik Twittera.

Drugi je napisao da su godine za Toma samo broj i da je "još uvijek faca i u 80-oj".

Jonesov 41. album "Surrounded By Time" u prodaji u britanskim trgovinama je od 23. aprila.