navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Nestao u januaru

Identificirani ljudski ostaci, pripadaju poznatom britanskom glumcu

Poznati britanski glumac Julian Sands, poznat po svom radu u serijama poput "24" i filmovima kao što su "Soba s pogledom" i "Polja ubijanja", pronađen je mrtav nakon što je nestao u planinama San Gabriel u južnoj Kaliforniji u januaru, objavili su u utorak istražitelji.

Objavljeno: 28.06.2023. u 09:51
get url
text
Julian Sands
Julian Sands

VEZANI TEKST - U Kaliforniji 12 dana traje potraga za nestalim glumcem, otežavaju je vremenski uvjeti na planinama

Imao je 65 godina.

- Način smrti je još uvijek pod istragom, čekaju se daljnji rezultati testova - navodi se u saopćenju odjela šerifa okruga San Bernardino.

Za glumcem se tragalo u oblasti Mt. Baldy nakon što se nije vratio s planinarenja 13. januara.

Vremenski uvjeti su ometali potragu u sedmicama nakon njegovog nestanka, piše CNN.

Više od 80 volontera za potragu i spašavanje, zamjenika i osoblja učestvovalo je u potrazi proteklih dana, uz podršku dva helikoptera i posade dronova dok su volonteri pretraživali u "zabačenim područjima širom Mount Baldy", prema zvaničnicima.

Ljudski ostaci pronađeni su na području gdje su prošle sedmice tražili Sandsa. Utvrđeno je da se radi o ovom poznatom glumcu.

- Nastavljamo da držimo Juliana u našim srcima sa uspomenama na njega kao na divnog oca, muža, istraživača, zaljubljenika u svijet prirode i umjetnosti, kao i na originalnog i saradničkog izvođača - rekla je njegova porodica u izjavi za The Guardian.

Sands je volio planinarenje, kaže njegova porodica.

- Kada je bio u LA-u, planinski lanac Mt Baldy mu je bio omiljeno mjesto, odlazio bi tamo što je češće mogao - rekao je njegov brat za britansku publikaciju Craven Herald & Pioneer u januaru.

- Julian je volio reći "nikada nisam imao odmor, ali se povremeno odmaram", pa on se sada odmara na mjestu koje bi zaista volio - dodao je.

Sands se pojavio u desecima filmova i TV emisija tokom svoje karijere.

Njegove filmske zasluge uključuju filmove poput "Arahnofobija" i "Napuštanje Las Vegasa". Također se pojavljivao u TV emisijama uključujući "Smallville", Netflixovu televizijsku seriju "Šta/ako" i dramu koju je vodio Peter Capaldi "Benediction".

Bio je oženjen novinarkom i spisateljicom Evgenijom Citkowitz, s kojom se oženio 1990. godine, prema profilu u The Guardianu. Par je imao dvoje djece. Sands je imao i sina iz prethodnog braka, navodi se u profilu.