navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Korisni savjeti

Idete na brazilsku depilaciju? Evo kako pripremiti kožu prije "čupanja" za što manje boli

AUTOR: Faktor/24.sata.hr
Objavljeno: 30.06.2024. u 22:28
get url
text
FOTO: Screenshot/Youtube - CosmeticDK
Brazilska depilacija popularizirana je još 90-ih, a danas je uobičajen mjesečni beauty ritual mnogih žena i muškaraca. Ljetno vrijeme zahtijeva i više brige o neželjenim dlačicama, pa je "brazilka" rješenje i idealna priprema za odmaranje na plaži.
Ova vrsta depilacije podrazumijeva uklanjanje svih dlačica s intimnog područja, a najpopularniji načini su depiliranje voskom i šećernom pastom.
Poznato je da je, iako postoje različite vrste voska i paste, uklanjanje dlačica neugodan proces, pogotovo ako ste stigli na depilaciju nakon perioda brijanja.
Kako biste lakše podnijeli bol, možete se pripremiti na nekoliko načina: ako loše podnosite bol, popijte tabletu protiv bolova sat prije, ili isprobajte kremu koja smanjuje osjet kože i djeluje slično kao blagi lokalni anestetik.
Vrstu depilacije trebate birati po podnošljivosti, cijeni i osjetljivosti kože. Naime, depilacija "tvrdim" voskom je relativan novitet na tržištu, a topli se vosak stavlja na kožu te se čeka da se ohladi. Na kožu prije pripremljenu uljem stvrdnuti se vosak ne lijepi, te čupa samo dlačice. Takva vrsta depilacije je među skupljima, a žene tvrde da boli manje od ostalih te da ne iritira kožu.
Šećerna pasta smjesa je za koju nisu potrebe trake, već kozmetičarka spretnim potezom koristi jednu masu za cijelu depilaciju, a nanošenje je nekim ženama neugodno kao i povlačenje dlačica. Klasični vosak odstranjuje dlačice trakama, a poznat je kao brza i efikasna metoda, iako može iziritirati kožu.
Također, obucite širu odjeću ili suknju, a kožu pripremite pilingom prije. Nakon depilacije izbjegavajte 24 sata sunce, kupanje, znojenje i vruću zabavu s partnerom kako vam koža ne bi pocrvenila i iziritirala se.