navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Otvorila dušu

Je li Angelina Jolie nagovijestila da napušta glumu i odlazi iz nezdravog Hollywooda

Angelina Jolie nema kaže puno prijatelja, ali uvijek može računati na svoju djecu.

Objavljeno: 06.12.2023. u 15:08
get url
text

U novom intervjuu za WSJ Magazin otkrila je kako su joj njeno šestero djece - Maddox (22), Pax (20), Zahara (18), Shiloh (17) te 15-godišnji blizanci Knox i Vivienne najbliskije osobe, dok se porodica nastavlja oporavljati od razvoda glumice od Brada Pitta.

- Oni su mi najbliži, oni su moji bliski prijatelji. Mi smo sedmero vrlo različitih ljudi, što je naša snaga. Morali smo se izliječiti. Postoje stvari od kojih smo se morali oporaviti - kazala je Jolie.

Dok glumica i njena djeca nastavljaju dalje nakon traumatičnog razlaza, Angelina se, kako otkriva, oslanja i na usko povezanu grupu prijateljica.

- Zapravo nemam..., društveni život. Shvatila sam da su moji najbliži prijatelji većinom izbjeglice. Postoji razlog zašto su ljudi koji su prošli kroz poteškoće puno iskreniji i povezaniji, a ja sam s njima opuštenija. Zašto volim provoditi vrijeme s ljudima koji su preživjeli i izbjeglice su? Zato što su se suočili s toliko toga u životu da to ne donosi samo snagu, već i ljudskost - kazala je poznata humanitarka, ističući da pored toga trenutno ne izlazi ni na sastanke.

Jolie je podnijela zahtjev za razvod od Pitta 2016, nedugo nakon što je on optužen za njeno i zlostavljanje njihove djece u privatnom avionu.

Kako podsjeća Page Six, 59-godišnji glumac je navodno bio verbalno i fizički agresivan zbog "umora".

On je odbacio optužbe, a FBI istražio tvrdnje, nakon čega su odlučili da neće pokrenuti kaznenu prijavu.

Jolie je za WSJ Magazine rekla da je njen razvod učinio gotovo nemogućim napuštanje Los Angelesa, gdje je rođena, odrasla i trenutno živi, baš kao i Pitt.

- To je dio onoga što se dogodilo nakon mog razvoda. Izgubila sam mogućnost da živim i putujem slobodno kao prije. Preselit ću se kad budem mogla - rekla je Angelina izrazivši nadu da će više vremena provoditi u svom domu u Kambodži.

- Odrasla sam na prilično plitkom mjestu. Hollywood nije zdravo mjesto - izjavila je glumica.

Kako Daily Mail zaključuje iz ovog intervjua, 48-godišnja Angelina Jolie je time dala naslutiti da želi zauvijek prestati glumiti.

Angelinini roditelji Jon Voight i Marcheline Bertrand i sami bili glumci. Budući da je, kaže, odrasla uz Hollywood, nikada nije bila impresionirana time.

- Nikada to nisam smatrala značajnim ili važnim - rekla je Jolie za WSJ Magazin, priznajući da, kada bi danas krenula ispočetka, vjerovatno ne bi odabrala glumu kao svoju profesiju, zbog očekivanja da podijeli intimne detalje iz svog života što se podrazumijeva kada ste poznata osoba.

- Kad sam počinjala, nisam očekivala da će sve biti toliko javno - kazala je Angelina Jolie.