navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Manekenka

Jedna od najljepših žena svijeta u suzama progovorila o bolesti: "Društvene mreže su samo laž..."

Manekenka Bella Hadid (25) na Instagramu je progovorila o svom mentalnom zdravlju, napisavši da u zadnjih nekoliko godina gotovo svakodnevno plače, a usto je objavila nekoliko fotografija na kojima je uplakana.

Objavljeno: 10.11.2021. u 18:38
get url
text

Pratitelje je podsjetila da društvene mreže nisu stvarni život. U objavi na Instagramu, na kojemu je prati 47 miliona fanova, pozvala je sve koji se suočavaju sa sličnim problemima da zapamte kako nisu sami, piše BBC.

Dvadesetpetogodišnja manekenka je i ranije javno govorila o borbi s teškom depresijom i anksioznošću s kojima se bori još od tinejdžerske dobi. Napisala je da ju je na objavu potaknuo video zapis Willow Smith koja je govorila o nesigurnosti i anksioznosti, dodavši da su joj upravo Willowine riječi pomogle da se osjeća "manje usamljeno". Uz to je podijelila isječak iz Willowina videa uz niz vlastitih fotografija na kojima je i sama uplakana.

- Društveni mediji nisu stvarni. Ponekad je sve što trebaš čuti to da nisi sam/a. Dakle, poručujem ti da nisi sam/a. Volim te, vidim te i čujem to što govoriš - napisala je.

Podsjetila je da mentalno zdravlje i hemijska ravnoteža u organizmu "nisu linearni" te ih je uporedila s rollercoasterom. Bella je podijelila nekoliko savjeta fanovima koji se možda bore sa sličnim mentalnim problemima.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bella (@bellahadid)

- Želim da znate da uvijek postoji svjetlo na kraju tunela, a rollercoaster se u jednom trenutku potpuno zaustavi. Bit će bolje - nastavila je.

Bella je napisala i da se dosad više puta suočavala sa sličnim problemima te da zna da je moguće naučiti se nositi s boli radite li na sebi i provodite li dovoljno vremena nastojeći otkriti koji su to okidači i traume. U januaru je napravila pauzu u korištenju društvenih mreža da bi se usredotočila na vlastito mentalno zdravlje. Humanitarna organizacija za mentalno zdravlje Mind procijenila je da se svaka šesta osoba u Engleskoj svake sedmce suočava se s problemima poput anksioznosti i depresije.