navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Vrijedi probati

Jednostavan trik nakon kojeg glavobolja nestaje u trenu

Mnogi će se složiti kako nema ništa gore od glavobolje dok pokušavate obaviti sve obaveze tokom dana.

Objavljeno: 17.11.2023. u 11:43
get url
text

Ali, sada možete ostaviti paracetamol po strani jer postoji jednostavan trik koji može pomoći u uklanjanju boli, a ljekar je čak podržao jednostavnu metodu tvrdeći da može djelovati, prenosi Mirror.

Budući da se mnogi koji pate od glavobolja i migrene zaklinju u ovaj trik, ljudi namaču noge u vrućoj vodi kako bi ublažili simptome glavobolje i priznaju da to zapravo pomaže da bol nestane.

TikTokerica Sammar odlučila je ovo testirati i demonstrirala je trik na internetu dok je snimala sebe s nogama u kadi dok sjedeći na rubu kade.

- Dobro, vidjela sam djevojku na TikToku kako stavlja svoja stopala u vrlo, vrlo toplu vodu da izliječi svoju glavobolju - kazala je Sammar.

Dok je sjedila na rubu kade rekla je da očajnički traži lijek koji bi izliječio njenu glavobolju.

- Danas sam bila tako očajna jer mi je glava bila kao... u pulsirajućoj boli. Na moje veliko oduševljenje, glavobolja je nestala u roku od dvije minute. Sada mogu ići i na zabavu. Mogu imati plesnu zabavu jer moja glavobolja je nestala - kazala je Sammar.

Međutim, mnogi su bili skeptični oko trika, a neki su komentirali da je trik predobar da bi bio istinit. Jedan korisnik TikToka je napisao:

- Zvuči kao placebo efekt, dok je drugi dodao: "Ne znam... čini se predobro da bi bilo istinito".

 

@sammar___ #headache #headacherelief #lifehack #itworks ♬ original sound - Sammar