navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Koje boje izbjegavati

Jeste li čuli za feng shui dijetu: Lako i brzo gubite kilograme bez brojanja kalorija

Većina nas je upoznata sa feng shui pravilima uređenja prostora, no ova drevna kineska vještina podrazumijeva i življenje u skladu s okruženjem u kojem boravimo na način da privučemo pozitivnu životnu silu Chi u svoje domove i svoj život.  

Objavljeno: 14.07.2022. u 07:49
get url
text

Možda niste znali da feng shui ima izuzetno moćan utjecaj na podsvijest, tako da vam može pomoći i kada je u pitanju mršanje.

Nekada ćete rezultate dobiti brže ukoliko prilagodite i vašu okolinu tako da postane podstrek na vašem putu do vitke linije. Pažljivim odabirom oblika, materijala, boja posuđa i predmeta u okruženju u kom jedete zapravo možete "prevariti" svoj mozak da misli da je tijelo sito. To se zove feng shui dijeta i trenutno je jedna od najpopularnijih na svijetu.

Po feng shui pravilima tanjiri treba da budu četvrtasti i treba izbjegavati posuđe koje je okruglo. To je zbog toga što pravougaonici podstiču umjerenost, a krugovi znatiželju.

Ukoliko želite izgubiti kilograme izbjegavajte sjajne i jarke boje u prostoriji u kojoj jedete, jer one "izazivaju" apetit. Zemljani tonovi, s druge strane, promovišu zadovoljstvo. Ako želite da se pridržavate plana feng shui dijete, obojite kuhinju i trpezariju u smeđe ili bež, ili koristite zavjese i stolnjake u ovim bojama.

Foto: Instagram

Feng shui stručnjaci kažu da je bitno i da oko stola uvijek imate paran broj stolica čak i kada imate neparan broj ukućana. Možda vam ideja ogledala u kuhinji zvuči suludo, ali ogledalo koje se nalazi naspram stola za kojim jedete može vam pomoći da ostanete fokusirani i postanete svjesniji toga šta jedete, ali i količine hrane koju unosite.

Urednost doma jedan je od preduslova za gubitak kilograma ili pridržavanje plana ishrane. Očistite kuhinju i izbacite sve ono čemu je istekao rok. Prostor treba da bude čist i pregledan.

Za kraj, u feng šui dijeti je bitna šarolikost na tanjiru. Što je hrana na vašem tanjiru raznobojnija, to unosite više nutricionističkih sastojaka. Pridržavajte se pravila: trećina namirnica treba da bude meso, druga trećina povrće ili voće, a treća ugljikohidrati.