navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Stručnjaci otkrivaju

Kako ćemo putovati od 1. januara: Ovi trendovi obilježit će 2022. godinu

Iako se u odnosu na prošlu, ove godine više putuje, pandemijska svakodnevica i dalje uveliko diktira - koliko i gdje putujemo.

Objavljeno: 07.12.2021. u 20:41
get url
text

Za očekivati je da će putovanja "krojiti" i u novoj 2022. godini, a ovo su, prema tvrdnjama stručnjaka, trendovi sa kojim bismo se mogli susreti u narednih 365 dana.

Akcenat na privatnost

Jedan od trendova koji će, smatraju znalci, obilježiti 2022. godinu bit će težnja za privatnošću. Naime, i dalje će se tražiti više prostora i privatniji smještaj, primjera radi, u izoliranim kućama za odmor.

Dodatni sadržaji

Oni koji se odluče na neki aranžman, sve će češće birati opciju “resort na plaži plus...”, odnosno u prijevodu dodatne, primjera radi, kulturološke aktivnosti, osim apsolutnog odmaranja i opuštanja.

Putovanje vozom

Agencije koje se bave izradom luksuznih, individualno krojenih putovanja tvrde da primjećuju značajan porast interesa za putovanje vozom.

Porodična putovanja

Što se tiče porodičnih putovanja, ona će se rezerviravati puno ranije unaprijed nego u pretpandemijsko vrijeme. Sve će se više cijeniti vrijeme i odmor proveden s porodicom (mnoge porodice pojačano će putovati i s kućnim ljubimcima), a veći glas u donošenju odluke o tome gdje putovati imat će i djeca.

Briga za sebe

Putovanja će se u sve većoj mjeri doživljavati kao vid brige za sebe.

Staycation (odmor bez pasoša)

Do sada popularni "staycation" i dalje će mnogima ostati jedna od omiljenih opcija.

Otkazivanje

Prilikom rezerviranja aranžmana, karti i smještaja i dalje će jedna od najbitnijih stavki biti politika otkazivanja. Što fleksibilnije, to bolje.