navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Kućni poslovi

Kako se natjerati na redovno vježbanje

Redovno vježbanje puno znači dok pokušavate dovesti u red svoju tjelesnu težinu. 

Objavljeno: 18.02.2024. u 10:47
get url
text

Nelagoda je prvi problem s kojim se većina susreće. Srećom, uz pravi pristup vaš trening može biti jednostavan i zabavan, što će promijeniti stav koji imate o vježbanju.

Svaki početak je težak. To je fraza koju smo bezbroj puta čuli, no ima nešto u njoj. Prvi korak nikad nije ugodan, pogotovo ako izlazite iz zone komfora.

Natjerati se na vježbanje nije jednostavno. Znate da zlata vrijedi za vaše srčane i plućne kapacitete, kao i za zdravlje mišića i zglobova. Znate da ćete uz nju dobiti dodatni impuls pri mršanju, a energija će skočiti u nebo.

Kad krećete u svijet fitnesa, najveća je pogreška snažno navaliti na tegove. To će rezultirati upalom mišića i lošim osjećajem u cijelom tijelu, što će samo povećati vašu odbojnost prema treniranju.

Bilo kakva fizička aktivnost pomaže da povećate vlastitu potrošnju kalorija. Sve je bolje od konstantnog ležanja na kauču. Pa ako počnete češće odrađivati kućne poslove, već to će vam olakšati postizanje kalorijskog deficita, a i dati mišićima potrebnu aktivnost da ne zakržljaju.

Oštra šetnja još je jedna aktivnost pogodna za većinu nas. Krenete sa pola sata dnevno pa povećate na sat vremena. Ne mora biti u komadu, može i nekoliko puta dnevno. Bilo da se radi o šetanji u naselju ili u prirodi, vaše tijelo dobit će vrijedan impuls koji omogućuje bolji rad organizma.

Postoji bezbroj jednostavnih vježbi koje možete odraditi, poput čučnjeva, laganijih sklekova, planka koji ćete držati za početak 20 sekundi.