navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Slavni glumac

Keanu Reeves nije bio prvi izbor za Nea u "Matrixu", evo koji je glumac odbio ulogu

Glumac Keanu Reeves imao je mnogo poznatih uloga u karijeri, ali uloga Nea iz "Matrixa" vjerovatno je jedna od najpoznatijih.

Objavljeno: 21.02.2024. u 08:31
get url
text

Nakon ovoliko vremena vjerovatno ne možemo ni zamisliti nekoga drugog u ovoj ulozi iz 1999. godine, ali zanimljiv je podatak da Keanu Reeves nije bio prvi izbor za ovu ulogu.

Kako prenosi Collider, jedan od glumaca koji je odbio ulogu bio je Brad Pitt. Glumac je već dotad glumio u nekoliko uspješnih filmova i bio logičan izbor, ali je odbio ulogu Nea i iste godine se pojavio u ulozi Tylera Durdena u "Klubu boraca", što bi mogao biti razlog zašto je odbio glumiti u "Matrixu".

Pitt je u jednom intervjuu za USA Today otkrio da je "uzeo crvenu pilulu" i da "Matrix" nije jedino kinematografsko remek-djelo za koje mu se ponudila uloga, prenosi Collider. Tada je rekao da bi se mogla napraviti emisija o filmovima koje je odbio.

No njegova odluka da glumi u "Klubu boraca" svakako nije bila pogrešna. Ovaj klasik iz 1999. godine postao je jedan od najpoznatijih filmova Brada Pitta, a oduševio je publiku koja ga je na Rotten Tomatoesu nagradila s visokih 96 posto. Međutim, kritičari nisu bili toliko oduševljeni kao publika, film su ocijenili sa 79 posto, što je i dalje prosječna ocjena.