navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Trendovi

Keks brineta: Boja kose idealna za laganu promjenu i maskimalan efekat

Kada želite osvježiti svoj izgled, jedan od najlakših načima za to učiniti je promjena boje kose. Ako žudite za promjenom, ali ni sami ne znate u kojem smjeru krenuti, možda možete razmisliti o nekom od velikih trendova u svijetu bojenja kose u 2021. godini.

Objavljeno: 13.04.2021. u 22:20
get url
text

Nijanse koje će biti posebno popularne stručnjaci dijele u dvije velike grupe. Prvu čine lude, odvažne boje, a drugu klasičnije nijanse zahvaljujući kojima ćete pomoću minimalne promjene dobiti lijepi, osvježeni izgled.

Tu je boja koja će se posebno svidjeti brinetama željnima promjene koja ipak neće biti previše šokantna. Radi se o trendu naziva keks brineta.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Amanda Lee Hair (@amandaleehair)

O kakvoj je tačno nijansi riječ? Prema riječima stručnjaka, radi se o lijepim, mekanim tonovima keksa i karamele. Veći naglasak stavlja se na hladnije tonove koji su tu da "utišaju" toplinu bez da kosa izgubi dubinu. Poenta je u zadržavanju bogatstva brinete, ali s hladnijom bazom.

Vaš frizer je taj koji će vam pomoći u odabiru palete boja koja vam najviše odgovara. Naime, kod keks brineta koriste se najmanje dvije nijanse smeđe boje kako bi se postigao željeni izgled.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by EdwardsAndCo (@_edwardsandco)