navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Pravo remek-djelo

Kraljica Rania blistala u haljini za čiju je izradu trebalo 200 sati

Haljina je bijela, s nizom dugmića duž maksi suknje, dok je gornji dio nalik košulji s kragnom i dugim rukavima, a sve uveličano chic sivim korzetom

AUTOR: Faktor
Objavljeno: 11.06.2024. u 09:04
get url
text
Jordanska kraljica Rania i kralj Abdullah II proslavili su 25 godina na tronu.
U čast srebrenog jubileja održana je svečana ceremonija i velika parada kojom su proslavili dolazak na hašemitski tron.
Za ovu priliku kraljica je odjenula haljinu koja se, po mnogim poznavaocima mode, može opisati jedino kao remek-djelo.
Riječ je o posve jedinstvenom modnom komadu s potpisom brenda Laith almalouf, za čiju je izradu trebalo više od 200 sati ručnog rada.
Haljina je bijela, s nizom dugmića duž maksi suknje, dok je gornji dio nalik košulji s kragnom i dugim rukavima, a sve uveličano chic sivim korzetom.
Dizajner je pojasnio kako je sve osmišljeno vrlo pomno i s nizom simboličnih elemenata.
- Dugmići na košulji predstavljaju Jordanovu sedmokraku zvijezdu, simbol jedinstva i nade. Korzet, koji utjelovljuje koncept prsluka, simbolizira zaštitu i snagu koju je Jordan iskusio u proteklih 25 godina. Plisirana suknja ima ručno izvezene klasove pšenice, element duboko ukorijenjen u jordanskom nasljeđu - napisao je dizajner te dodao da "tradicionalno viđen na jordanskom pokrivalu za glavu, pšenični motiv simbolizira obilje i prosperitet, odražavajući jordansko poljoprivredno nasljeđe i kulturnu dubinu".
- Stvaranje haljine bio je poduhvat pun ljubavi i predanosti, koji je trajao oko 200 sati pedantnog rada. Od početnih sastanaka s Njenim Veličanstvom na kojima se razgovaralo o dizajnu, preko skiciranja, pronalaženja odgovarajućih tkanina, izrade uzorka, šivanja i vezenja, svaki su korak vješti modni dizajneri vodili s najvećom predanosti i pažnjom za detalje - stoji na stranici brenda, koji je priložio model prema kojem je nastala ova spektakularna haljina.
Samo nekoliko dana ranije jordansku kraljicu smo vidjeli u elegantnoj midi haljini boje slonovače, besprijekornu za baš svaku priliku ovog ljeta.
Dizajn ove haljine potpisuje brend Aje.
POVEZANO