navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Sanski Most

Krdo divljih svinja "prošetalo" skoro samim centrom grada

U blizini naselja Krkojevci i Mahala, svega kilometar od centra Sanskog Mosta, uočeno je krdo od dvadesetak divljih svinja, koje su se s brda spustile praktično u naseljeno mjesto

Objavljeno: 04.11.2019. u 10:06
get url
text

U neposrednoj blizini naselja Krkojevci i Mahala, svega kilometar od centra Sanskog Mosta, uočeno je krdo od dvadesetak divljih svinja, koje su se s okolnih brda spustile praktično u naseljeno mjesto, pišu Nezavisne.

Krdo su protekle subote u večernjim satima fotografisali vozači, baš u trenutku kada su se ove životinje kretale u pravcu grada te u blizini “Energopetrolove” benzinske pumpe prelazile put koji povezuje Sanski Most i Ključ.

- Bio je to zaista neobičan prizor i nikada nisam vidio ništa slično. U krdu je bilo životinja raznih veličina i činilo se da nisu mnogo uplašene. Eto, lovci se satraše da ih pronađu u šumama Grmeča, a one same dolaze u grad - kazao je jedan očevidac ovog događaja.

Životinje su uočili i mještani, a one su se razbježale kada su psi otkrili njihovo prisustvo.

Divlje svinje su veoma plašljive životinje i rijetko se dešava da dođu u blizinu ljudskih naselja, pa se pretpostavlja da je ovo krdo nekako zalutalo. Zbog toga što je godina bila nerodna i što je podbacio urod šumskih plodova, na meti ovih životinja je proteklih mjeseci bio kukuruz, pa su poljoprivrednicima koji uzgajaju ovu kulturu pričinili veliku štetu.