Za njega vam je potrebno:
350 grama keksa
120 grama maslaca, ulja ili margarina (1/2 šoljice)
slatko vrhnje 200 ml
250 g krem sira
2 kašike šećera ili zaslađivača po želji, a za ukras šećer u prahu ili komadići čokolade.
Priprema:
Zdrobite keks rukama i pomiješajte sa rastopljenim maslacem.
Stavite pola smjese u kalup obložen folijom i dobro utisnite.
Stavite u zamrzivač dok pripremate kremu.
Istucite 200 mililitara zaslađenog vrhnja za šlag mikserom.
Dodajte 250 grama krem sira i još malo miksajte.
Ako je potrebno dodajte 2 kašike šećera.
Sada kremu prebacite u kalup sa tijestom, rasporedite i zagladite.
Preko kreme stavite drugu polovinu zdrobljenog keksa.
Ukrasite šećerom u prahu i stavite u zamrzivač do posluživanja.
Izvadite iz zamrzivača 10 minuta prije konzumacije i pospite čokoladom ili oreom.