navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Sa kraljevskih dvora

Kuhar Darren McGrady otkrio kako se kraljica Elizabeta hrani te šta joj se nikada ne smije servirati

Volite li proljetnu salatu ili jagode usred zime, ili biste radije pojeli jabuku i krušku tokom ljeta, iako znate da je jesen njihovo vrijeme? Zahvaljujući supermarketima, u današnje vrijeme možete pripremiti voćnu salatu kakvu želite ili neko povrtno jelo bez obzira na to što sastojcima "nije sezona".

Objavljeno: 24.06.2020. u 21:47
get url
text

Vi možda, ali britanska kraljica to nikada neće učiniti.

Bez obzira na činjenicu da su joj na raspolaganju vrhunski kuhari, koji joj mogu posluži sve što joj padne na pamet, Elizabeta II oduvijek jede samo hranu koja se može pronaći u tekućem godišnjem dobu, pišu britanski mediji.

Osim toga, ona nikada ne bi stavila u usta ni komadić GMO voća, otkriva bivši šef kraljevske kuhinje, Darren McGrady u intervjuu za Recipes Plus.

To važi i za jagode, iako su joj omiljeno voće.

- Možete svaki dan slati jagode kraljici tokom ljetnjeg odmora u Balmoralu i ona neće reći ni riječ. Ali pokušate li jagode uključiti u jelovnik u januaru, odmah će preći sve granice i poslati vam poruku da se ne usudite da joj ikada više pošaljete GMO jagode. Ona jede isključivo sezonske proizvode - kaže McGrady koji je za britansku krunu radio 15 godina.

Ipak, postoji jedna namirnica koje se ona neće odreći tokom cijele godine. To je čokolada. Štaviše, McGrady kaže da je Elizabeta II "čokoholičarka".

U intervjuu za Hello! chef je rekao da se kraljici ponudi nekoliko jelovnika, i ona uvijek izabere onaj koji sadrži jela sa čokoladom.

- Postojala je knjiga jelovnika, uvezana u crvenu kožu i svi jelovnici su tu bili sabrani. Chefovi izaberu jelovnike i ona precrta one koje ne želi - naveo je McGrady.

Njeno veličanstvo najradije uživa u čokoladnim tartufima Pink Champagne od Charbonnel & Walker.

Kutija tih čokoladnih bombona u Harrodsu se može kupiti za svega 15 dolara.