navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Poznata pjevačica

Lepa Brena obišla Baščaršiju i prisjetila se nastupa sa Balaševićem na otvaranju Olimpijskih igara

Popularna pjevačica Lepa Brena 20. i 21. aprila naredne godine održat će koncerte u dvorani Zetra u Sarajevu.  

Objavljeno: 16.12.2023. u 12:56
get url
text

Tim povodom u petak je stigla u bh. prijestolnicu, a danas je obišla Baščaršiju i družila se sa novinarima. 

- Jučer smo sletjeli, malo je bila maglica, ali ja sam se molila sinoć da se razvedri, da bude ledeno hladno da malo prošetamo. Ja moram da vam kažem da mi redovno dolazimo u Sarajevo sa prijateljima i porodicom, samo sto se ne slikamo. A sada smo tu zbog koncerta koji će biti 20. aprila. Imat ćemo još jedan koncert za sve one koji nisu stigli da kupe kartu. Jučer sam se prisjetio događaja kako sam uopšte počela, jer sam 1984. zajedno sa pokojnim Balašavićem pjevala na otvaranje Olimpijskih igara. U aprilu će biti 40 godina od otvaranja Olimpijade, meni će to biti jedna lijepa karmička simbolika. Namjeravamo napraviti spektakl u kojem ćemo uživati publik i ja. Ne mogu vam ništa otkrivati, ja želim da to bude drugačije od svoj koncerta. Moram da priznam da kada se sjetim svih onih koncerata u sarajevskoj Skenderiji gdje smo pjevali sedam dana uzastopno, tada smo radili koncerte do iznemoglosti, a sada ćemo da radimo koncerte da nam ostane i snage kada se vratimo kući da možemo da funkcionišemo - kazala je Lepa Brena, a potom je upitala novinare - "smijem li da kažem nešto o čarapama", pa dodala: 

- Ja sam sa Bobom ušla u taj biznis za žene kada žele da imaju seksi noge, da nemaju celulita, kada je jako hladno da nose teško čarape, najbolje je da uđete na naš sajt i vidite šta možete da kupite. Sto se tiče novih pjesama ja sam dala zadatak nekim našim kompozitorima i saradnicima, jer ja ne bih da napravim pjesmu koja će samo da popuni, želim da napravim pjesmu koju će pjevati cijela bivša Jugoslavija.

{$galerijaFotografija}

Očekuje li nas nastavak filma "Hajde da se volimo"?

- Ne razmišljam o filmovima jer kada radite poslove mimo pjevanja i oni zahtijevaju puno radno vrijeme. Vratila sam se velikim koncertima, poželjela sam da idem i na manja mjesta jer su veliki gradovi privilegirani da im svi dolaze. Ovih godina sam uživala da pjevam u manjim sredinama, nije mi bilo važno da li tako ima 400 ili 500 ljudi. Obećavam da ćemo raditi na novoj pjesmi da vas obradujemo sve. Mi koji imamo veliku karijeru nekada poželimo da sjednemo samo u neku kafanu i pjevamo - dodala je.

Lepa Brena svratila je i u Art kuću sevdaha na bosansku kafu. 

Na kraju je uputila i novogodišnju čestitku:

- Želim vam dobro zdravlje, da u Sarajevo dolaze ljudi koji će vam donijeti radosti, lijepe vijesti i sve pozitivno - kazala je Lepa Brena.

Lepa Brena je 1984. godine učestvovala na otvaranju Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu, a svojim koncertima, prema najavi organizatora, će simbolično obilježiti 40 godina od održavanja igara.

Kompletan koncert bit će postavljen sa svjetskom produkcijom čiji će izgled kreirati Brenin tim u saradnji sa organizatorom ovog spektakla. 

 

IMG_20231216_130205.jpg
1 od 11
left-arrowright-arrow