navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Bosanski korijeni

Manekenka Iman Šukalo u New Yorku nosila modele slavnog Alexandera Wanga

Iman Šukalo, manekenka bosanskohercegovačkih korijena, postigla je veliki uspjeh na New York Fashion Weeku noseći reviju poznatog dizajnera Alexandera Wanga.

Objavljeno: 23.02.2023. u 13:01
get url
text

- Prvi put u New Yorku i prvi put na pisti. Riječ je o reviji Cupid's Door Alexandera Wanga. Uzbuđena sam zbog ove prilike i svega što će se dogoditi u budućnosti - napisala je Iman na Instagramu te se zahvalila modnim agencijama JAG Models i The Establishment te Evanie Frausto koja je bila zadužena za njenu frizuru.

Iman Šukalo, rođena prije 21 godinu u Göteborgu u Švedskoj, a krenula je stopama mame Alme koja se ranije u Sarajevu bavila manekenstvom.

Ulazak u poznatu švedsku agenciju Modellink označio je prekretnicu u njenom životu. Prvi angažman bio je u Londonu gdje je snimala za komercijalni katalog poznatog online shopa Asos.

Snimala je za brojne poznate svjetske modne kuće: Mango u Barceloni, za Asos u Švedskoj, a u Londonu je potpisala ugovor s poznatom englesko-američkom agencijom Wilhelmina Models. Potpisala je ugovore i sa španskom agencijom Francina Models i njemačkom agencijom Most Wanted Models. U septembru prošle godine u Francuskoj je snimila kampanju za L'Oreal.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by إيمان/iman/иман (@imansukii)