navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Modni trikovi

Manje je više: Minimalistički stil učinit će da se osjećate lijepo svaki dan

Minimalistički stil je zastupljen već neko vrijeme kako u interijeru tako i u modnom svijetu, a poznate modne insajderke ga učine da uvijek izgleda uglađeno, jednostavno i moderno.

Objavljeno: 28.11.2022. u 19:32
get url
text

Međutim, kada se i sami odlučite okrenuti minimalizmu u odijevanju, kombinacije vam se mogu učiniti prejednostavnim i nezanimljivim. Zato postoje trikovi uz pomoću kojih ćete kreirati jednostavne kombinacije, ali koje će biti vrijedne pažnje.

Ukoliko ste početnik u minimalizmu, najbolji način za kreiranje outfita su monohromatske kombinacije u crnoj, bijeloj, sivoj ili nude nijansi. Odaberite komade za klasično slaganje kombinacije, ali se odlučite na jednu boju koja će biti zastupljena kroz sve komade.

Klasični komadi koje vjerovatno već imate u ormaru pravi su komadi za kreiranje minimalističkih i uglađenih outfita. Bijela ili jeans košulja, bazična majica neka vam bude centralni dio kombinacije, ne plašite se spariti jeans košulju za crnim poslovnim hlačama.

Kada pređete na novi nivo smišljanja lookova, shvatit ćete da u minimalističkom stilu veliku igru igraju upravo strukture i krojevi komada. Neobične siluete jednostavnih komada, poput blejzera, će vašoj jednostavnoj kombinaciji dati taj wow efekat. Igrajte se i sa dužinama komada, crop košulje i ravne kratke jeans hlače u kombinaciji sa dugim kaputom će činiti dobro promišljenu minimalističku kombinaciju.