navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Drama na Dedinju

Menadžer Gorana Bregovića napao komšije pištoljem, prijeti mu tri godine zatvora

U ponedjeljak uvečer (14. novembar) došlo je do incidenta u jednoj zgradi na Dedinju, kada je bivši menadžer Zdravka Čolića, a sadašnji Gorana Bregovića, potegao pištolj na svoje prve komšije, a srbijanski Blic sada je došao do novih saznanja.

Objavljeno: 19.11.2022. u 16:56
get url
text

Naime, Adisu Gojaku su tada oduzeli vatreno oružje, a kako Blic saznaje, riječ je o koltnom revolveru, zbog čega mu prijeti zatvorska kazna.

- Te večeri je kod sebe imao koltni revolver i prijetio je gasnim pištoljem. Podnijete su protiv njega krivične prijave po članu 138 i 348 - rekao je izvor upućen u cijeli slučaj, piše Pink.rs, što znači sljedeće:

"Druga tačka člana 138 kaže da, ko djelo iz stava 1. ovog člana učini prema više lica ili ako je djelo izazvalo uznemirenost građana ili druge teške posljedice, kaznit će se zatvorom od tri mjeseca do tri godine".

Kada je riječ o članu 348, po tački četiri krivičnog zakona o nedozvoljenom nošenju oružja, ko neovlašteno nosi oružje i municiju, kaznit će se zatvorom od dvije do dvanaest godina.

Gojaka je policiji prijavio komšija i jedan od vlasnika zgrade, Gradimir Dražić, koji se oglasio za medije.

- To je filmska priča. Momak instalira kamere, on silazi razjaren, napada ga, bez upozorenja, psuje ga, tjera ga. Momak je dotrčao do mene i rekao mi: "Ovaj me tjera", izašli smo iz stana, moja supruga, sin i ja, on mi viče: "Pet minuta vam dajem", rekao sam mu: "Kojih pet minuta, o čemu ti pričaš", on je otrčao gore i došao sa pištoljem. Imamo sve snimke, policija je sve evidentirala, oduzela mu oružje. Rekao sam da to nije prvi put i da to nije taj pištolj kojim je do tada mahao, ima ovdje po komšiluku ljudi koje stalno psuje, proziva - rekao je Dražić za Pink.rs.