navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Slavni par

Mila sa suprugom Ashtonom skuplja pomoć za domovinu: Ne mogu biti ponosnija na to što sam Ukrajinka

Glumici i supružnici Mila Kunis (38) i Ashton Kutcher (44) pokrenuli su GoFoundMe kampanju kako bi pružili pomoć unesrećenim Ukrajincima.

Objavljeno: 04.03.2022. u 13:43
get url
text

Kunis je inače porijeklom iz Ukrajine, a sada želi pomoći svom narodu. Sa suprugom je odlučila prikupiti 30 miliona dolara organizacijama koje će pružiti prijevoz i siguran smještaj unesrećenima.

Njih dvoje, već su donirali tri miliona dolara.

- Dok svjedočimo hrabrosti Ukrajinaca, svjedočimo i nezamislivom teretu onih koji su odlučili otići na sigurno. Ovo prikupljanje sredstava predstavljat će pomoć izbjeglicama - poručio je par u videu.

Mila je podsjetila i da je rođena u gradu Černivci u Ukrajini 1983, te da je u SAD stigla 1991. godine.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ashton Kutcher (@aplusk)

- Smatram se Amerikankom. Ponosnom Amerikankom, ali sada ne mogu biti ponosnija na to što sam Ukrajinka. Na ovom svijetu nema mjesta za ovakvu vrstu nepravednog napada na čovječanstvo - rekla je te dodala kako je ovo što se događa u Ukrajini poražavajuće.

Iako su, kako kaže, Ukrajinci hrabar i jak narod, ne znači da ne trebaju podršku.

- Moramo podržati narod Ukrajine - zaključila je Kunis, a Ashton je dodao kako nikada nije bio ponosniji što je u braku s Ukrajinkom.

Podsjetimo, Ashton je i ranije na društvenim mrežama iskazao svoju podršku Ukrajini, napominjući kako Ukrajinci ne žele rat.