navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Modna pravila

Monohromatska elegancija: Kombinacije za posao u zagasitim nijansama

Kada govorimo o poslovnoj stilskoj formi, jednostavna monohromatska izdanja ne izlaze iz mode.

Objavljeno: 24.10.2023. u 18:43
get url
text

Ovaj pristup pri kreiranju kombinacija je jedan od onih s kojim je teško napraviti stilsku grešku, a rezultat je skoro uvijek i više nego zadovoljavajući. 

Zašto se monohromatska izdanja povezuju s elegancijom i profinjenošću? Radi se o vizualno skladnom poretku boja, posebno kada govorimo o jesenskim izdanjima u zagasitim nijansama, koja dodatno odišu autoritetom i samopouzdanjem. 

Tamno siva i zemljani tonovi pripadaju onoj bogatijoj, dubljoj paleti te samim tim odaju dojam sofisticiranosti. Ako komadi koje birate prate ovu formulu, dakle birate klasične komade, rezultat će biti – skladna kombinacija idealna za ured. 

Uz sve navedeno, ono što posebno oduševljava kod ove modne formule jeste njena praktičnost. Kako se taj koncept dopada modnim insajdericama, tako će i vama. Kreiranje monohromatskih izdanja je poprilično lagan zadatak. 

Iz ormara izdvojite sve komade istog stila u jednoj boji istih ili različitih nijansi i to je to – profinjen outfit je spreman u nekoliko minuta. 

Ono što možete ukrasti iz stilske jednačine modnih insajderica je izbor materijala. Kvalitetni komadi kreirani od vune i kašmira vaš outfit će učiniti još boljim.