navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Sve za ljepotu

Može li se korektor koristiti umjesto pudera? Ovo su zamke koje treba izbjegavati

Bez obzira na to jesmo li tip koji voli "no make up look" ili radije odaberemo "full glam make up look", uvijek će biti onih dana kada ćemo preskočiti šminku ili je nanijeti u minimalnim količinama jer je našoj koži potreban odmor.

Objavljeno: 28.02.2024. u 20:22
get url
text

Tih dana se često zapitamo - možemo li koristiti korektor kao podlogu, umjesto pudera? Naravno da možemo, ali moramo birati pravu vrstu proizvoda i tehnike nanošenja.

Primarna svrha pudera je ujednačavanje cjelokupnog tona kože i stvaranje podloge za slojevito nanošenje drugih make up proizvoda. Korektor često ima gušću teksturu za prekrivanje mrlja, ožiljaka i drugih "nedostataka" na našoj koži. Također, on može posvijetliti kožu ispod naših očiju kako bi nam pomogao kreirati barem privid toga da smo sinoć odspavali punih osam sati u komadu. Kad se radi o puderu, ne moramo ga uvijek nositi, a da bi nam koža i dalje izgledala besprijekorno. Nošenje korektora kao podloge pruža slične prednosti, ali je lagan i prozračan na koži. Također skraćuje vrijeme šminkanja, što je odlično za one da kad smo u žurbi.

Korektor vs. puder: U čemu je razlika?

Korektor i puder idu ruku pod ruku, ali imaju različite funkcije. Za razliku od korektora, puder je namijenjen za nošenje na cijelom licu i to je najznačajnija razlika između njih. Puder se obično nanosi na kožu kao podloga, dok je korektor pigmentiraniji kako bi pružio snažniju dozu prekrivanja na ciljanim područjima lica. Korektor može posvijetliti i prekriti tamne podočnjake, mrlje i nesavršenosti, dok puder ujednačava ton kože za kreiranje besprijekorne baze.

Prednosti i nedostaci

Koje su prednosti, a koji nedostaci kod korištenja korektora umjesto pudera? Korištenje korektora umjesto pudera kad se želimo što brže našminkati ili kada jednostavno želimo izbjeći nošenje više proizvoda na licu je odlična opcija. Korektor je uistinu svestran proizvod koji možemo ukloniti ili nadograđivati, ovisno o svojim preferencijama. Korištenje korektora za kreiranje podloge dobro funkcionira na svim tipovima i tonovima kože, ali trebali bismo izbjeći nošenje samo korektora ako tražimo visok nivo prekrivanja.

Samo jedna stvar bi mogla predstavljati problem kod korištenja korektora umjesto pudera, a to je odabir prave nijanse. Najčešće biramo korektor koji je malo svjetliji od našeg tona kože kako bismo posvijetlili područje oko očiju ili ona mjesta gdje imamo nedostatke. No, ako koristimo korektor umjesto pudera potrebno je odabrati nijansu koja odgovara našem prirodnom tonu kože kako ne bismo bile preblijede, neujednačenog i pepeljastog tena. U ovom slučaju su iznimno korisne palete koje sadrže korektore u više nijansi.

Pravilan način nanošenja korektora kao podloge

Najveća greška koju većina ljudi radi kada nanosi korektor kao podlogu je loša priprema ili potpuni izostanak pripreme kože. Važno je nanositi korektor na čistu, hidratiziranu kožu. Ako je koža suha ili joj je potreban piling, korektor neće dobro obaviti svoj posao i neće se lijepo stopiti s kožom lica.