navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Nasilje nad policijom

Muškarcu prijeti pet godina zatvora: Mačku koristio kao oružje za napad na policajca

Shcherbakov, koji inače ne stanuje u naselju u kojem se desio incident, negirao je da je mačku koristio kao oružje, te je kazao kako je ona na policajca skočila samovoljno

Objavljeno: 31.10.2019. u 16:39
get url
text

Muškarcu prijeti pet godina zatvora u Muskvi zbog navodne "upotrebe" mačke kao oružja za napad na policajca, javljaju ruski mediji.

Osumnjičeni Gennady Shcherbakov (59) navodno je bacio mačku na policajca koji mu je prišao u jednom stambenom bloku u gradu.

Policajac, koji je izašao na intervenciju zbog pritužbi građana na buku, zadobio je "ozbiljne ogrebotine" po licu.

Shcherbakovu sada prijeti zatvorska kazna od pet godina zbog prijave za nasilje nad policijom, piše BBC.

Slučaj je otvoren u srijedu, više od godinu nakon što se incident dogodio, javljaju mediji.

Prema navodima ruske televizije Ren TV, Shcherbakov je 4. oktobra 2018. godine sjedio u podnožju stubišta stambene zgrade u ruskoj prijetolnici Moskvi gdje je navodno pio alkohol. 

Stanari zgrade prijavili su kako ih to unemirava, a kada je policajac stigao na mjesto događaja, osumnjičeni je odbio svaku saradnju i nije želio odgovarati na pitanja, javlja Ren TV.

Shcherbakov je optužen da je zgrabio mačku koja se nalazila u blizini, te je bacio na policajca. Životinja se, navodno, uz lice službenika, te u njega zabijala kandže.

Shcherbakov, koji inače ne stanuje u naselju u kojem se desio incident, negirao je da je mačku koristio kao oružje, te je kazao kako je ona na policajca skočila samovoljno.

Nije poznato zašto je trebalo da prođe godina kako bi se otvori slučaj, niti šta se dogodilo sa mačkom.