navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Filmovi

"Mutne vode" i "Birds of Prey" u kinima od 6. februara

Od 6. februra na repertoar Cinema Cityja stižu nova biografska drama i akcijska avantura.

Objavljeno: 06.02.2020. u 10:13
get url
text
Scene iz filmova
Scene iz filmova

"Mutne vode" (Dark Waters) je biografska drama u režiji Todda Haynesa, u kojoj glavne uloge igraju Mark Ruffalo, Anne Hathaway i Tim Robbins.

Robert Bilo ugledni je korporativni advokat koji je cijelu svoju karijeru posvetio zastupanju velikih kompanija hemijske industrije. Jednog dana mu u kancelariju dolazi čovjek tvrdeći da je čitav jedan grad zagađen hemijskim nusproduktima koji pogubno djeluju na životinje i ljude. Robert odlazi u maleni grad istražiti situaciju i shvata posljedice koje hemijska industrija ostavlja na ljude i okolinu, kao i činjenicu da su svi izvještaji hemijskih kompanija, njegovih dotadašnjih klijenata, lažirana. Robert iz pozicije insajdera, podiže tužbu protiv jedne od najvećih američkih kompanija kako bi dokazao da su zatajili informacije o trovanju pitke vode već 40 godina. Kako bi otkrio tajne moćnika, Robert kreće u pravnu bitku za spas ljudi i okoline, te sam protiv svih pokušava dokazati istinu.

"Birds of Prey: Emancipacija famozne Harley Quinn" (Birds of Prey: And the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn) je kriminalistička avantura, akcija u režiji Cathy Yan, u kojoj glavne uloge igraju Margot Robbie, Ewan McGregor, Chris Messina...

Pripremite se dame, jer stiže famozna, neponovljiva i potpuno nepredvidljiva Harley Quinn. Ovaj put bez Jokera. Radnja filma se odvija oko grupe heroina i negativki DC-jevog univerzuma, a glavna zviezda je Margot Robbie kao famozna Harley Quinn koju smo već imali prilike da gledamo i u filmu Suicide Squad. Ona predvodi svoju jaku žensku ekipu koju čine: Jurnee Smollett-Bell kao Black Canary, Mary Elizabeth Winstead kao Huntress, Rosie Pere kao Renee Montoya i mlada debitantkinja Ella Jay Basco kao Cassandra Cain...

Pored dva nova naslova na repertoaru Cinema Cityja možete pogledati i trenutno najgledaniju akciju "Zločesti dečki zauvijek" u kojoj glavne uloge igraju Will Smith i Martin Lawrence, zatim kriminalističku akciju u režiji Guya Ritchieja "Gospoda", te biografski kriminalističku dramu "Slučaj Richarda Jewella" temeljenu na istinitom događaju.

Za najmlađe posjetitelje na repertoaru su animirani hitovi: "Polarna avantura", "Snježno kraljevstvo 2"i "Frka".