navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Kultura na ulice

Na pozorišnom Trgu Susan Sontag u Sarajevu održan spektakularan koncert "Glumci pjevaju hitove"

Večeras je na pozorišnom Trgu Susan Sontag u Sarajevu upriličen spektakularan koncert "Glumci pjevaju hitove" u muzičkoj režiji Lejle Jusić, uz pratnju Sarajevske filharmonije kojom je dirigovao maestro Emir Mejremić.

Objavljeno: 01.09.2023. u 22:59
get url
text

{$galerijaFotografija}

Na programu su se našli muzički hitovi poput: "Il je vedro, il oblačno", "Empty Chairs At Empty Tables", "Over The Rainbow", "Maniac", "Mamma Mia", 2Show Must Go On".

Sarajevska publika uživala je u izvedbi glumica i glumaca: Jasne Žalice, Feđe Štukana, Vedrane Božinović, Džane Pinjo, Ermina Brave, Maria Drmača, Dženite Imamović-Omerović, Merime Lepić-Redžepović, Mone Muratović, Aldina Omerovića, Sanele Pepeljak, Sanjina Arnautovića, Sare Seksan i Hane Zrno, saopćilo je Narodno pozorište Sarajevo.

Program Narodnog pozorišta Sarajevo "Kultura na ulice!" održava se na javnim prostorima sarajevskih općina pod pokroviteljstvom Vlade Kantona Sarajevo, te u partnerstvu s Turističkom zajednicom Kantona Sarajevo.

Projekat "Kultura na ulice!" je multimedijalnog karaktera i izražava sve oblike umjetničkog izraza prisutne u produkciji Narodnog pozorišta Sarajevo. Cilj projekta "Kultura na ulice!" je, da kroz angažman profesionalnih umjetnika i vrhunski program i izvedbu, približi kulturu i umjetnost građanima, naveli su u saopćenju.

 

VH-KNU 1_9_2023 (1).jpg
1 od 7
left-arrowright-arrow