Za njih vam je potrebno:
- 900 grama brašna tip 500
- kesica suhog kvasca, sedam grama
- dvoje jaja
- 400 miliitara toplog mlijeka
- 180 mililitara ulja
- kašika šećera
- kašičica soli
Pomiješajte toplo mlijeko, ulje, dva bjelanceta, kašiku šećera i kvasac, zatim postepeno dodajite brašno i so, pa miješajte i dodajite još brašna dok miješate.
Na pobrašnjenoj podlozi umijesite tijesto uz dodavanje brašna po potrebi. Stavite nauljeno tijesto u posudu koju ste premazali uljem, poklopite najlonom i ostavite na toplo mjesto da tijesto nadođe.
Nakon što je tijesto stajalo sat i po, do dva sata prebacite ga na pobrašnjenu podlogu i izrežite na manje komade. Naparvite loptice i pokrijte ih najlonom, vadite jednu po jednu dok pravite kiflice.
Od loptica razvaljajte četvrtaste oblike, stavite sir, te napravite rezove duž tijesta nožićem a zatim urolajte kiflice. Stavite ih u tepsiju na papir za pečenje i pokrijte krpu te ostavite da odstoje dok se rerna ugrije.
Rernu upalite na 190 stepeni, premažite kiflice žumancetom i stavite na pečenje.
Pecite ih na 180 nstepeni dok ne porumene, oko 15 minuta. Uživajte u svojim mehkim kiflicama.