navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Beograd

Nakon duge i teške bolesti preminula Marina Tucaković

Najpoznatiji muzički tekstopisac u regionu Marina Tucaković preminula je nakon teške bolesti u 67. godini, objavili su beogradski mediji.  

Objavljeno: 19.09.2021. u 21:29
get url
text

Marina je napisala brojne hitove najvećim zvijezdama sa muzičke scene bivše Jugoslavije. Bila je članica žirija u muzičkim emisijama "Operacija trijumf" i "Pinkove zvijezde". 

Njen život su obilježili brojni sretni, ali i bolni trenuci, a sve njih je proživljavala uz podršku i ljubav supruga Aleksandra Fute Radulovića. Početkom 2018. godine joj je dijagnosticiran maligni tumor dojke, nakon čega je ubrzo i operisana. 

Rođena je 4. novembra 1953. godine u Beogradu. Završila je Ekonomski fakultet u Beogradu, a pisanjem se bavila od svoje devetnaeste godine. Prvi uspjeh je postigla s pjesmom "Dodirni mi koljena", koju je napisala za pop grupu Zana. Pjesma je objavljena 1982. godine i odmah je postala hit.

Tokom svoje dugogodišnje karijere napisala nekoliko hiljada pjesama za poznate pjevače i tako im pomogla da izgrade sjajne karijere. Neki od najpoznatijih pjevača kojima je pisala pjesme su Zdravko Čolić, Toše Proeski, Indira Radić, Severina, Nina Badrić, Neda Ukraden i drugi.