navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Savjeti

Ne bacajte ljuske od oraha jer one su čisto zlato: Pogledajte samo šta se dogodi kada ih stavite u teglu s cvijećem...

Uzgoj cvijeća u gradskom stanu nije lak zadatak. Mnogi se suočavaju s problemom plijesni koja se pojavljuje na površini zemlje u posudama za cvijeće. To možete riješiti na jednostavan način – ljuskom od oraha. Njime se mogu ukrasiti posude, a zaštitit će i cvijeće od plijesni i truleži. Ljuska oraha sadrži visok postotak joda koji je vrlo koristan za biljke, a evo i što još.

Objavljeno: 14.02.2024. u 22:47
get url
text

Zdravlje sobnih biljaka direktno ovisi o drenaži, jer je to jedini način na koji višak vode može otići, korijeni biljaka mogu disati. Mnoge biljke mogu umrijeti zbog viška vlage, a u okruženju bez kisika počinju se razvijati štetne bakterije.

Najčešće se koristi ekspandirana glina, ali mogu se koristiti i ljuske oraha. Najbolje je koristiti velike, neoštećene ljuske. Zato ne budite previše revni kada drobite orahe.

Ljuske trebaju zadržati svoj polukuglasti oblik.

S vremenom se na tlu može pojaviti bijela prevlaka, a unutra se mogu pojaviti muhe. Za borbu protiv ove pošasti prekrijte gornji sloj zemlje slomljenim ljuskama oraha.

Mušice će ubrzo nestati, a na površini tla više se neće stvarati bijela prevlaka, prenosi Mondo.

Također, ljuske oraha, ako se posipaju po površini zemlje u posudi, pomoći će usporiti isušivanje zemlje. Vlaga će postupno isparavati pa cvijeće nećete morati često zalijevati.