navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Slavni dizajner

Ne pratite slijepo trendove...: Najčuveniji citati o stilu Giannija Versacea

Gianni Versace 90-ih godina prošlog stoljeća važio je za kralja modnog glamura, ali onog rezerviranog za odvažnu, vatrenu ženu.

Objavljeno: 24.08.2021. u 13:18
get url
text

Ponosio se svojim italijanskim korijenima i uzavrelom kalabrijskom krvlju.

Važio je za čovjeka bez dlake na jeziku i kreatora koji forsira jarke kolorite, upečatljive proreze, forme koje naglašavaju figuru i generalno seksepil ženskog tijela.

Bio je šokantan, voljen i poštovan.

Nakon njegovog ubistva 1997. godine kormilo modne kuće Versace preuzela je njegova mlađa sestra Donatella.

Iako je Donatella uspjela ispratiti smjernicu koju je Gianni ustanovio 1978. u Milanu, nakon ubistva planetarno voljenog kreatora, modna kuća Versace nikada više nije uspjela povratiti popularnost kakvu je imala za života njegovog osnivača - on je bio srce i duša, vizija i kreativa ovog legenadrnog brenda.

Dizajner je savijetu ostavio smjernice kojima se vodio u modnom svijetu i koje su ga bez sumnje postavile na tron najvećih.

1. Ne pratite slijepo trendove. Ne dopustite da vas moda posjeduje. Budite svoji. Vi izaberite kako ćete se predstaviti u odnosu na ono ko ste i način na koji živite.

2. Mislim da je odgovornost svakog dizajnera da proba da sruši pravila i barijere.

3. Modi trebaju fantastične žene, žive, stimulišuće sa stilom poput Diane Vreeland. Ona je sve to. Samo način na koji govori odražava sve njene vrijednosti.

4. Moda se stapa sa osjećajem onoga što je aktuelno u trenutku. Povezuje se sa svijetom oko sebe: sa filmovima, umjetnošću, ukusom mladih ljudi.

5. Parfem je završni detalj izgleda i elegancije. Detalj koji suptilno naglašava izgled, nevidljivi ekstrakt koji upotpunjava kombinaciju i ličnost. Bez njega osjetno je da nešto nedostaje.

6. Većina oblači elegantne žene. Sofisticirane žene. Ja oblačim „kurve.“

7. Konstantno posmatram ženu. Želim da izgleda predivno. Nisam zaintersovan za to da bude duhovita, već samo lijepa. Ona mora da izgleda veličanstveno ne bi li zadovoljila svog muškarca.