navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Elegantno i moderno

Neka vam ovi primjeri budu inspiracija: Deset ljetnih kombinacija za sve prilike

Postoje određene prilike u kojima je i više nego poželjno da izgledate elegantno, ali istovremeno i moderno. Često je potrebno uskladiti male detalje kako bi kombinacija bila što funkcionalnija, udobnija, modernija, ali i elegantna.

Objavljeno: 18.06.2020. u 09:51
get url
text

Sljedeći primjeri mogu vam poslužiti kao inspiracija, a pronašli smo ih na minimagazin.info.

Maksi haljina

Sama po sebi veoma moderna i privlačna, maksi haljina je i elegantni komad odjeće koji, u zavisnosti od modela, možete nositi u svim prilikama. Tokom ljetne sezone, jedan od najpopularnijih modela maksi haljine je haljina na preklop, koja posebno odgovara nešto nižim damama, jer im može pomoći da na jednostavan način dodate par centimetara svojoj silueti.

Morski stil

Trendovi su prolazni i stvar su trenutka, to nam je već odavno poznato. Međutim, određeni trendovi znaju se često zadržati i biti popularni gotovo svake sezone, a takva je stvar i sa mornarskim stilom. Svakog ljeta, ovaj jednostavni, ali veoma upečatljivi stil izbija u vrh popularnosti, a možete ga u svoj styling uvrstiti na mnoge načine. Bijele farmerice i košulja ukrašena plavim i bijelim vertikalnim prugama samo je jedan od načina na koji ćete to postići.

Suknja olovka kroja

Kada je u pitanju elegancija, suknja olovka kroja može vam pomoći da to postignete, jer je upravo ona najelegantnija suknja na svijetu. Jedan je od osnovnih komada garderobe poslovnog dress codea, ali ovu suknju možete nositi u svim prilikama. Veoma je jednostavna za kombiniranje, pa joj možete dodati bluze, majice ili košulje. Obuća sa životinjskim dezenom samo će doprinijeti elegantnom i modernom stylingu.

Crno - bijela kombinacija

Staro, nepisano pravilo: kada ne znate šta obući, kombinirajte crne i bijele komade odjeće. Ovo je tako jednostavna, a opet veoma upečatljiva kombinacija, posebno što su crne pantalone ukrašene bijelim linijama koje stvaraju moderni karirani uzorak, a bijela bluza dolazi kao šlag na tortu. Kako nikada nije sve “crno ili bijelo”, tako ćete unijeti dodatnu svježinu i dobiti upečatljiviji styling kada ovoj kombinaciji dodate obuću ili aksesoare vatrenih nijansi, a u prvom redu crvene.

Nećete pogriješiti sa tilom

Suknje od tila su kao stvorene za ljetnu sezonu, bez obzira na to što ih mnoge žene nose uglavnom tokom sezone praznika. Lagani, lepršavi materijal učinit će da vam uvijek bude ugodno tokom ljetne sezone, a ukoliko birate bijelu suknju od tila, veoma lako ćete je kombinirati sa mnogobrojnim komadima garderobe, bez obzira na to koje su boje – bijela je neutralna i fantastično se slaže sa svim drugim bojama.

Suknja visokog struka

Ona je jedan od najljepših i najpoželjnijih modela suknji, jer (osim što svima stoji kao salivena) pomaže vam da na najelegantniji mogući način prikrijete i male nedostatke, odnosno problematično područje stomaka, ukoliko vam je taj dio tijela problematičan. Veće butine? Nema problema – duža i šira suknja sa visokim strukom kao stvorena je za vas. Možete je nositi baš u svim prilikama.

Haljina od lana

Lan je veoma lagan i prozračan te je jedan od onih materijala koji je poželjan tokom ljetne sezone. Možete pronaći razne komade garderobe od lana (pantalone, košulje, bluze, šorceve…), a haljina zauzima posebno mjesto, jer ćete u njoj izgledati veoma moderni, privlačni i elegantni.

Bijela košulja – bezvremenski komad

Klasična bijela košulja komad je garderobe koji ima gotovo svaka žena u svom ormaru, a vanvremenski je trend koji se može nositi u svim prilikama i kombinirati sa tako mnogo komada garderobe. Jedan od njih je i suknja A kroja, koja je moderni retro komad garderobe, a koja je sama po sebi veoma upečatljiva. Kombinirajte je sa bijelom košuljom i sandalama i dobijate elegantnu ljetnu kombinaciju.

Boho stil

Iako je boho stil veoma opušten i ležeran, čak i određeni komadi garderobe u ovom stilu mogu vam pomoći da postignete elegantan i upečatljiv styling. Jedan od njih su bijele pantalone od lana, u karakterističnom boho stilu, koje možete kombinirati sa košuljom na pruge. Da dobijete mladalačkiji, ali i dalje elegantan styling, košulju možete vezati u nonšalantni čvor ili mašnu u donjem dijelu.

Cigaret pantalone

Tako jednostavne, a opet tako praktične, funkcionalne i elegantne. Zaista, cigaret pantalone komad su garderobe koji možete nositi u svim prilikama, postoji model koji odgovara svakoj figuri, a nose ih žene svih generacija. Odličan su izbor kada vam je cilj da izgledate elegantno i moderno, a i jedan su od najboljih izbora kada su u pitanju poslovne prilike.