navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Novac dao sirotištu

Nicolas Cage: Prije 30 godina dobio sam na ruletu i nikad više nisam kockao

Glumac Nicolas Cage dao je svom prijatelju Marilynu Mansonu intervju u kojem otkriva kako ga je jednom sreća pomazila u kockarnici, nakon čega se više nikad nije okušao u kockanju.

Objavljeno: 23.10.2020. u 22:01
get url
text

Dobitnika Oscara za ulogu u filmu "Napuštajući Las Vegas", Manson je pitao o njegovim kockarskim navikama u privatnom životu, a 56-godišnji glumac ispričao mu je zanimljivu priču.

- Posljednji put sam kockao prije 30-ak godina. Bio sam na Bahamima, ušao u kasino i osjećao se kao začaran, kao da ništa ne može poći po zlu - otkriva slavni glumac.

Taj njegov osjećaj nedugo kasnije pokazao se ispravnim, jer je podigao stotinu puta više od uloženog.

- Igrao sam rulet. Ušao sam s 200 dolara i nisam promašio nijedan broj, pa je čak i gospođa koja je okretala rulet rekla - "ništa slađe od ponavljanja" – kazao je Cage i dodao da je za 20 minuta uloženih 200 dolara naraslo na 20.000 dolara.

Sa zarađenim novcem glumac je otišao do sirotišta na Bahamima, i nakon upoznavanja sa direktoricom i djecom rekao im – "ovo je za vas".

- Stavio sam joj 20.000 dolara u ruku, odšetao i nikada se više nisam kockao, jer da sam to učinio, to bi uništilo moć tog trenutka – istakao je Cage.