navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Moderan aranžman

Nino Behrem Jablanici podario prvu sevdalinku

Muzičar Nino Behrem objavio je spot za pjesmu "Oganj gori uz Neretvu" kojom je Jablanici podario prvu, a i Bosni i Hercegovini novu sevdalinku koja je urađena u modernijem aranžmanu, zadržavajući elemente tradicije.

Objavljeno: 21.07.2021. u 08:51
get url
text

Pjesma govori o ljudima Jablanice, sentimentu i osjećajima njenih stanovnika iz druge polovine 19. vijeka, kad su i nastale riječi ove pjesme.

Nino potpisuje kompoziciju pjesme, scenarij spota i izvodi je, dok je snimanje i montažu uradio Edi Kevrić. Da pjesma, kao i sam spot budi izuzetno pozitivne emocije, svjedoče snimke koje mu šalju Jablaničani rasuti širom svijeta kako uživaju u stihovima pjesme, koje odlično prate kadrovi prirodnih ljepota i znamenitosti koje krase ovaj mali hercegovački grad.

Tu su i mnogi poznati Jablaničani, koji su svojim sudjelovanjem doprinijeli da spot, kao i pjesma dobije na svojoj autentičnosti, poput poznatog jablaničkog fotografa Dženada Džine, te Mirza Jaranović, Maja Balavac, Omer Karić, Kemal Begović, Branislav Manigoda, Almin Đelmo, Nedim Ćosić, Udruženje žena "Most" Jablanica, KUD "Prijatelji", Ergela "Jezero", učenici škole harmonike prof. Mirsada Pilava.