navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Graciozna i nenametljiva

Njene kombinacije i danas su neiscrpno modno nadahnuće: Evo šta nas je Audrey Hepburn naučila o stilu

Njen graciozni stil i bezvremenske kombinacije po kojima pamtimo i danas neiscrpno su modno nadahnuće za brojne žene diljem svijeta.

Objavljeno: 05.05.2020. u 20:49
get url
text

Stil Audrey Hepburn nikada neće izaći iz mode, pa stoga ne čudi kako ovu zanosnu glumicu, rođenu u Belgiji, mnogi smatraju jednom od najvećih modnih ikona.

Iako je ušla u legendu, jer je bila je prva osoba u historiji koja je osvojila sve četiri veliki nagrade: Oscar, Grammy, Emmy i Tony, slavna glumica imala je i nevjerovatan osjećaj za stil.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Happy Birthday, Norman Parkinson! ⠀ ⠀ Audrey Hepburn photographed by Norman Parkinson, 1955 #AudreyHepburn #NormanParkinson

A post shared by Audrey Hepburn (@soaudreyhepburn) on

Audrey, koja je umrla u dobi od 63. godine u Švicarskoj 1993. godine, nikad nije nosila kreacije koje previše otkrivaju ili su naglašeno seksi. Naime, njen modni stil bio je uvijek graciozan, nenametljivo ženstven i do najmanjeg detalja naglašavao je njen vedar karakter.

Slagala je neodoljive modne kombinacije, na prvi pogled toliko jednostavne, a opet vrlo efektne i bezvremenske.

{$galerijaFotografija}

Sve što je Audrey nosila s tako puno stila i danas je apsolutni hit: baletanke, suknje do koljena, uske hlače visokog struka, bijele košulje, majice na pruge, decentni uzorci, dolčevite, male crne haljine...

S francuskim dizajnerom Hubertom de Givenchyjem razvila je poseban odnos na snimanju filma "Sabrina", za koji ju je odijevao, pa su i u godinama koje su uslijedile ostali veliki prijatelji.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Audrey Hepburn photographed by Howell Conant, 1963 #LookAtTheLeavesDay #AudreyHepburn #HowellConant

A post shared by Audrey Hepburn (@soaudreyhepburn) on

Slavni dizajner Audrey je pomogao i da izgradi svoj prepoznatljivi stil - damski minimalizam bez pretjeranosti i želje za isticanjem.

Šarmantna brineta oduvijek je shvatala i moć modnih detalja, pa je često svoje stylinge nepogrešivo nadograđivala šeširima, maramama, velikim sunčanim naočalama…

glumica12.jpeg
1 od 10
left-arrowright-arrow