navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Trendovi

Nova era oblačenja za posao: Opuštenije kombinacije donose slobodu

Svijet se mijenja, a s njim i način na koji se oblačimo za posao. Odlazimo iz strogog i konzervativnog dress codea u eru gdje moda na radnom mjestu postaje izražajna, svestrana i personalizovana. Ona donosi modne inovacije i slobodu u izbor stilova. 

Objavljeno: 31.10.2023. u 22:56
get url
text

Modne insajderice predvode ovu transformaciju, pokazujući nam kako se obući za posao, istražujući siluete i veličine, eksperimentišući s printovima i bojama te kombinujući neočekivane komade. S jedne strane se čini da je sve dozvoljeno, dok s druge vidimo da se kreira balans s klasičnim komadima koje smo navikli vidjeti u modi za ured. 

Oversized komadi postaju sve popularniji na radnom mjestu: veliki baloneri, široke košulje i hlače s naglaskom na udobnost i slobodu kretanja. 
Dok su ranije klasici poput crne i sive dominirali uredskim okruženjem, nova era donosi eksploziju boja i uzoraka. Modne insajderice nose različite boje i printove, stvarajući svijetlu i veselu atmosferu na poslu. 

Posebno je aktuelan trend tena na poslu. Nekada rezervisane za casual izdanja, sada se pojavljuju u kombinaciji s klasičnim odijelima, a mini suknje, uz pametno odabrane dodatke, postaju sastavni dio poslovne garderobe.

Uprkos svim promjenama, klasični komadi nikada ne izlaze iz mode. Mantili, blejzeri, košulje i crne hlače ostaju stabilna baza za poslovni izgled. No, sada se nose na neočekivane načine.