navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Nijanse zagrljaja

Nova kolekcija Belme Tvico poziva vas da uronite u simfoniju boja

U delikatnoj tapiseriji promjenjivih godišnjih doba, bosanskohercegovačka modna dizajnerica Belma Tvico-Stambol vas poziva da uronite u simfoniju boja koje oslikavaju platno samog života.

Objavljeno: 07.11.2023. u 12:41
get url
text

Hues of Embrace - "Nijanse zagrljaja", kolekcija je koja nadilazi obično; to je oda skrivenom duhu u svima nama, izraz nade za putovanje koje tek predstoji: vječito ljeto duše.

Hues of Embrace nastaje kao modna poezija u kojoj se boje usklađuju i stapaju, i u kojoj svaki odjevni predmet priča jedinstvenu priču.

 

Kreacije Belme Tvico nose otisak individualnosti i pozivaju vas da zakoračite u svijet u kojem moda postaje živopisan jezik u kojem svaka nit nosi težinu i jačinu ljudskih emocija. Custom-made printovi, po kojima je ovaj bosanskohercegovački modni brend prepoznatljiv posljednjih nekoliko godina, poprimaju bezvremenski šarm.

U novoj kolekciji vidimo reinterpretaciju nekoliko uzoraka koje Belma Tvico-Stambol, kreativna direktorica istoimenog brenda, kreira u saradnji sa umjetnicom Taidom Jašarević.

- Moja filozofija modnog dizajna je usredsređena na ideju stvaranja bezvremenskih odjevnih komada koji su u skladu sa okruženjem i ženom koja ih nosi. Vjerujem da ključ dobrog modnog dizajna leži u kreiranju garderobe koja je jednostavna, elegantna, i funkcionalna, i koja omogućava da prirodna ljepota žene dodatno zablista kroz odjeću koju bira da nosi. Bezvremenost također sugerira određenu vrstu transformacije ili evolucije. Vjerujem da je sve u stalnom kretanju, te da je promjena u srcu cjelokupnog ljudskog postojanja. Sa estetske perspektive, mislim da će modne kolekcije zasnovane na 'timeless' principu izdržati test vremena te ostati relevatne i u decenijama koje su pred nama - kaže Tvico-Stambol.

{$galerijaFotografija}

Dok jesenji dah polako osvaja svakodnevicu, Hues of Embrace obogaćuje novu sezonu blistavim sjajem.

Odabrana paleta boja izaziva sreću, radost, i razigranost. Nijanse ružičaste blistaju nježnošću, žute toplinom, beige tonovi mirom, dok ljubičasta nagovještava misterije života. Ovo nije tek modna kolekcija; to je kaleidoskop emocija utkanih u svaki šav.

Hues of Embrace je svojevrsno putovanje samoizražavanja - podsjetnik da moda ima moć da podiže, inspiriše i transformiše. Svaki komad iz kolekcije je poput poteza kista na majstorskoj slici.

Naša muza, žena Hues of Embrace, i sama je živo platno. Ona prihvata svoju smjelost, izražavajući svoj unutrašnji svijet kroz živopisnu paletu boja i krojeva. Njeni modni odabiri odražavaju njen duh koji se neprestano razvija.

 

Strukturirani brokatni mantil, obogaćen printom koji podsjeća na živopisan zalazak sunca, nadilazi uobičajenu jesensku garderobu. Komadi izrađeni od lepršave organze se lako transformišu iz dnevne u noćne odjevne kombinacije.

Kolekcija je dodatno obogaćena jedinstvenim modnim dodacima: kapama i papučama izrađenim u istovjetnim uzorcima kako bi dodatno istakli unikatnost same kolekcije.

Dok uranjate u ovu poetsku tapiseriju boja i oblika, dopustite im da vas zagrle svojom toplinom i slojevitim značenjem.

Hues of Embrace je je lična posveta Belme Tvico-Stambol dubokom značaju boja u našim životima, svjedočanstvo o moći mode da uzdigne ljudski duh i izazove najdublje emocije.

_DSC2736.jpg
1 od 9
left-arrowright-arrow