navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Lirika u pokretu

Nova kolekcija odjeće Belme Tvico zrači delikatnom senzibilnošću i tehničkim majstorstvom

Poetična, metaforična, te nadasve simbolična, nova kolekcija Belme Tvico za jesen i zimu 2022/23. godinu zrači delikatnom senzibilnošću i tehničkim majstorstvom.

Objavljeno: 26.10.2022. u 18:19
get url
text

Ona predstavlja liriku u pokretu, podsjećajući nas da bh. modna dizajnerica podiže vizuelnu ljestvicu iz sezone u sezonu.

Nova kolekcija je ne plus ultra, nepokolebljiva i moćna vizija mode - tiha, ali opipljiva. Više od svega, stamena je.

Raskošni odjevni predmeti

Upravo je stamenost cilj do kojeg koračamo dok svjedočimo asimetričnoj suknji kreiranoj od raskošnog custom-print brokatnog materijala koja se voluminozno otvara od struka naniže.

Posmatrač je pometen načinom na koji je tkanina izmanipulirana da izgleda neobrađeno, ali besprijekorno.

Zapanjujuće raskošni odjevni predmeti još jednom dokazuju plodan odnos između kreativne vizije modne dizajnerice i same mode – oblikovan i uokviren riječima, radom, i životom Belme Tvico koja je podjednako drevna i savremena u svojoj kreativnoj misli.

 

Od pripijene haljine bez rukava s prednjim kopčanjem i isklesanom formom bokova, do niza oštro krojenih odijela, svi predstavljeni komadi iz kolekcije ističu se unikatnim izgledom.

Više od same mode, oni grade povezanost s tijelom i prostorom čine da poželite da vidite, istražite, i osjetite nešto sa čime se možete identificirati – osjećaj pripadnosti i neraskidivi optimizam.

Optimizam se možda najsnažnije osjeća kroz smione printove koji su doslovno posvuda: u zimskim jaknama, brokatnim haljinama i suknjama, te basic komadima kao što su ravno krojene pantalone ili prozirni bodysuit po kojima je brend prepoznatljiv godinama unazad. Kolekcija se dramatično razvija kroz neobično i asimetrično krojene komade – uvijek iskrene u svojoj srži, te emotivno i stilski povezane.

Kako adekvatno prevesti sanjarsku viziju u nosive odjevne komade? U slučaju Belme Tvico, ona to radi kroz paletu boja koja gradira od prašnjavo ružičaste i zagasito sive do raskošne plave i ultimativne crne.

Tvico uzima komadiće svojih snova i pretvara ih u boje i oblike, pokušavajući kroz slojeve tkanina odraziti svoj lični karakter. Živopisnost je oduvijek bila u srži njezinog rada. Printovi i zamršeni krojevi koji oživljavaju kolekciju tek su odraz njene osebujne i složene ličnosti.

Fokusirajući se na simboličku snagu odjevnih predmeta koje stvara, ove sezone nam predstavlja jedinstvenu kolekciju prošivenu oštrom svjesnošću o stamenosti i vjeri u samog sebe.

Kao da kreira uniformu za žene koje odišu samopouzdanjem i razigranošću, Belma Tvico i ovog puta predstavlja kolekciju koja utjelovljuje modni san svake žene.

 

Odjevni komadi koje nam predstavlja su tek produžetak unutrašnjeg "ja".

Kolekcija je fokusirana na fluidnost koju ostvaruje putem upotrebe materijala koji pružaju osjećaj lakoće, te volumena koji omogućava pokret i u najpripijenijim krojevima. Naznake jarkih boja pružaju živost inače neutralnoj paleti korištenoj ove sezone.

Dodaci tvore otmjenu viziju moderne elegancije

Kao potpuni novitet u portfoliju, brend nam predstavlja modne dodatke – šešire i custom-print ravne cipele. U cjelini sa odjevnim komadima, oni tvore otmjenu viziju moderne elegancije. Nježni veo preko lica samo naglašava fluidnost čitave kolekcije, dok u ravnim custom-print cipelama možete zakoračiti smjelo u novi dan znajući da će vam donijeti radost sa svakim novim korakom.

 

Prvi put u svojoj karijeri, Belma Tvico zaranja duboko u suštinu žene za koju kreira. Kao da doživljava dizajniranje odjeće kao proces otkrivanja, ona svaki look iz nove kolekcije zamišlja kao naizgled jednostavnu čahuru koja se otvara u zamršenu unutrašnjost.

Kaputi i pelerine u vibrantnim i zagasitim nijansama odišu varljivom smirenošću. Kada ih otvorimo, pogađa nas uragan ekstravagancije. Ispod slojeva tople vune skrivene su haljine koje asimetrično grle tijelo, te reveri koji se pojavljuju na neočekivanim mjestima – potpuni vizuelni delirijum.

Briljantna u svojoj izvedbi, nova kolekcija je epitom koloritne sofisticiranosti, ostajući istovremeno usidrena u bezvremenskoj eleganciji.

Čini se da je Belma Tvico savladala mudrost fokusiranja na bezvremenost, zaboravljajući u potpunosti efemernost modnih trendova.

{$galerijaFotografija}

_DSC3335.jpg
1 od 15
left-arrowright-arrow