navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Return to Sunset

Nova kolekcija za proljeće i ljeto Belme Tvico je spoj soneta, ode i elegije

Koliki je životni vijek emocije? Koliko dugo traju snovi? Može li se svjetlost uhvatiti beskonačno? Postoji li konačan broj boja?

Objavljeno: 28.04.2023. u 08:17
get url
text

Ovo su tek neka od pitanja koja su vodila jednu od najcjenjenijih bh. modnih dizajnerica Belmu Tvico kroz proces nastanka nove kolekcije za proljeće / ljeto 2023. godine.

Return to Sunset je kolekcija koja služi kao svjedočanstvo o jedinstvenoj ličnosti bh. modne dizajnerice i njenoj autentičnoj ljubavi prema svijetu koji je okružuje.

Return to Sunset je više od modne kolekcije. Riječ je svojevrsnom spoju soneta, ode, i elegije.

Ovog puta, Belma Tvico je skicirala zalazak sunca u njegovim različitim fazama. Prikazani podjednako u živahnim i mirnim nijansama, sa blistavim odsjajem u vodi koja naglašava njihovu privlačnost i intenzitet, zalasci sunca u kreacijama Belme Tvico nisu tek puka interpretacija prirodnog fenomena na nježnoj tkanini.

Ona ne ocrtava samo grimizne oblake, već i nebo iza njih, okean podno njih, te duboke misterije mora koja je mjesecima obilazila u potrazi za inspiracijom.

{$galerijaFotografija}

Njena stalna zaokupljenost florom i faunom dostigla je vrhunac ovom kolekcijom dok ulazi u najproduktivniji i najzreliji period svoje dizajnerske karijere. Return to Sunset se uzdiže iznad pukog poimanja mode.

Ova kolekcija reflektuje blistavost, dramatičnost, te prolaznost zalaska sunca, promatranog s obale, kroz zlatni omjer, stvarajući tako ugodnu ravnotežu između prostranog neba i zemlje. Kroz nove custom-made dezene nastale u saradnji sa umjetnicom Taidom Jašarević, Tvico oslikava koraljni, plavi, ružičasti, te ljubičasti zalazak sunca u njegovim brojnim perspektivama.

Ona rekreira dijelove svijeta koji je nadahnjuju, hipnotizirana njhovom bezvremenskom ljepotom i vječnim šarmom. Kroz seriju modnih kreacija, Tvico dočarava prirodu i njezin višeslojni karakter, te promatra čarobnu ljetnu svjetlost kroz novu, modnu prizmu. Ova kolekcija je, kao niti jedna do sada, spontana - najneposredniji i najintiminiji izraz ideje, misli, te emocije koja stanuje u biću Belme Tvico.

Ulazimo u blistavu i radoznalu panoramu, ispunjenu eliptičnim referencama zalaska sunca i njegove neuhvatljive prirode.

Predstavljena nam je moda u njezinom najljepšem obliku: dekonstruisana, konstruisana, dragocjena, glamurozna, ali uhvatljiva.

Polazna tačka Belme Tvico bila je predstava o ženi koja utjelovljuje ljubav i lakoću postojanja. Ona oblači jednostavnu koktel haljinu i slavi svoju siluetu. Ona prihvata nesputanost u svojoj garderobi i svojoj kretnji, odlučujući se neočekivano za oversize kroj večernje ili koktel haljine.

Ona uspješno prevodi svoje emocije kroz spoj jarkih i smjelih dezena na svojim ljetnim odjevnim kombinacijama. Return to Sunset je kolekcija izvedena u elegantnim proporcijama te u nevjerovatnoj izradi: u detaljima podstave leži skrivena ljepota svake od kreacija, dok niz delikatnih tkanina dolazi u rekontekstualiziranom obliku.

Ona odiše savremenošću, ali ipak povlači reference iz glamura prošlosti.

belma_tvico_23-23.jpg
1 od 9
left-arrowright-arrow