navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Košarkaš objasnio

Nurkić otkrio zašto su za vjenčanje izabrali Dubrovnik: "Žene kod nas u BiH sve odlučuju..."

U Dubrovniku je jučer održano vjenčanje Jusufa Nurkića i njegove izabranice Emine Durić kojem su prisustvovale brojne poznate ličnosti.

Objavljeno: 30.07.2023. u 09:47
get url
text

VEZANI TEKST - "Ugovor života": Jusuf Nurkić oženio Eminu Durić, pjeva Grašo, prvi ples uz pjesmu "Ako te pitaju"

Bosanskohercegovački košarkaš otkrio je u razgovoru za Dubrovnik TV zašto su se on i njegova izabranica odlučili vjenčati baš u ovom gradu na Jadranu.

- Žene kod nas u BiH sve odlučuju tako da smo se potrudili da njenu želju maksimalno ispunimo i da bude što ljepše. Mislim da je ambijent u Dubrovniku i sve što je ovdje je stvarno fenomenalno - kazao je Nurkić.

O odluci da stane na ludi kamen, Nurkić se osmjehnuo i dodao:

- Svi mi govore što bi meni bilo bolje nego njima. Veselim se porodičnom životu i sljedećoj fazi život - rekao je košarkaš.

Dodao je kako je ljubav na prvi pogled bila ta koja je presudila da Emina bude njegova izabranica.

- Oboje smo rođeni u Tuzli. Kad sretnete nekoga ko vas razumije i neko poštovanje međusobno - jedna lijepa priča koja se nastavlja nadam se za cijeli život - kazao je Nurkić.

Ceremonija vjenčanja održana je na tvrđavi Lovrijenac, a Emina je plijenila poglede u elegantnoj vjenčanici, dok se Jusuf odlučio za klasično odijelo.

Među zvanicama na vjenčanje je stigao veliki broj sporskih imena, glumaca, pjevača..., između ostalih sa suprugama su na Lovrijencu bili Damir Mulaomerović, Amar Gegić, Dino Rađa, Enis Bešlagić, Tarik Filipović, Anfernee Simons, Petar Grašo, Dubravko Šimenc, Goran Bogdan...

Što se tiče muzičkog dijela programa goste je zabavljao Petar Grašo, a nakon njega zapjevao je i Željko Joksimović.