navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Bogatstvo

Očaravajući prizori koji prikazuju zbog čega BiH može biti među najboljim destinacijama u svijetu

Robert Dacešin, bloger i putopisac, objavio je video kojim želi ukazati na prirodna bogatstva i ljepote kojima raspolaže Bosna i Hercegovina.

Objavljeno: 12.01.2022. u 16:35
get url
text

- Proteklih nekoliko godina imao sam priliku i čast da putujem po Bosni i Hercegovini i obilazim njena mjesta. Ona svima poznata, te ona skrivena o kojima se ne priča toliko i za koja malo ko zna, a u ovom videu želio bih da podijelim sa vama ono šta sam vidio. Pokazat ću vam koliko toga imamo da nismo ni svjesni i koliko skrivenih ljepota se nalazi tik ispred nas, a o kojima gotovo i da se ne priča. Koliko skrivenih pećina, čistih rijeka i netaknutih jezera. Koliko godina historije i tradicije samo ima u našim gradovima – kazao je Dacešin.

Kazao je da će možda zvučati neozbiljno, ali da nakon svih stvari koje je obišao, smatra da BiH može biti broj jedan turistička destinacija u svijetu.

U videu je prikazao ljepote Une, zatim vodopade kojih, kako je kazao, imamo više od Španije, Italije i Njemačke zajedno, spomenuvši Skakavac, Kravice, vodopad u Jajcu.

Prikazao je i pećinu Orlovača, zatim najočuvaniju prašumu u cijeloj Evropi, prašumu Perućica, kanjon Tare.

Istakao je da se u BiH nalazi 78 vrhova viših od 2.000 metara.

Ukazao je i na bogatstvo kulture i historije, srednjovjekovne gradove, kaldrme, kazandžijske proizvode, stećke.