navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Advokat i muzičar

Omar Mjesečar o povratku na estradu, ulozi u novoj seriji, Halidu Bešliću...

Omar Mehmedbašić, poznat i kao Omar Mjesečar, posljednjih godina je najplaćeniji branilac po službenoj dužnosti u Bosni i Hercegovini, a da ima talenat za glumu potvrdio je u novoj kriminalističkoj seriji "Znam kako dišeš" Jasmile Žbanić.

Objavljeno: 09.03.2023. u 08:42
get url
text

U ovoj krimi seriji, koja se kroz šest epizoda bavi tužiteljicom koja u Sarajevu istražuje slučaj dječaka koji je izvršio samoubistvo, Mehmedbašić glumi advokata Josipa.

- Odlično sam se proveo na snimanju. U seriji nisam ništa morao glumiti, samo sam radio ono što radim godinama. U seriji, između ostalog, nagovaram glavnu glumicu Jasnu Đuričić, koja ima ulogu tužiteljice, da pređe u advokate. Prema svemu sudeći, odlično sam se snašao. Đuričić me je čak pitala gdje inače igram i gdje može gledati neku predstavu u kojoj glumim, na šta sam joj odgovorio: "U zatvoru" – kazao je za Faktor Omar Mehmedbašić.

VEZANI TEKST - Omar Mjesečar: Nekada se moj drug iz Zagreba divio što u Estradi sjede Brega, Čola, Kinđe, a sada mu pokazujem mesaru "Dayton"

U seriji se, pored Đuričić i Mehmedbašića, pojavljuju i Emir Hadžihafizbegović, Selma Alispahić, Lazar Dragojević, Amer Isanović, Jelena Kordić-Kuret, Jasna Žalica, Izudin Bajrović...

- Ovo nije prvi put da sam glumio. Davno sam još kao dječak snimao poznate "Memoare porodice Milić". Također, u filmu "Vanbračna putovanja" Ratka Orozovića sam svirao svoju pjesmu - govori Omar.

Svojevremeno muzičar i osnivač benda "Omar i Mjesečari", jedinstvena je pojava u advokatskim krugovima, ali i na javnoj sceni naše zemlje. Kako kaže, ne planira povratak na muzičku scenu i možda neku pjesmu snimi za svoju dušu.

- Muzika i estrada su dotakle dno. Kada su u pitanju muzičari i pjevači, čujem se sa Bajagom, Rambom... Dinu Merlina sretnem, kao i braću Ćeremida. Kada su u pitanju pjevači, Halid Bešlić je legenda. Halid je ljudina. Kada sam registrovao firmu i počeo raditi kao advokat, bio mi je prvi klijent 2003. godine. Kada je kupovao poslovne prostore i pokretao različite biznise, imao je u mene potpuno povjerenje. Bešlić je tada mogao birati koga je htio, ali je meni ukazao povjerenje. U posljednje vrijeme pratim malo i dešavanja oko Eurosonga i grupe Let 3. Oni su originalni muzičari i sigurno da će skrenuti pažnju na ovom takmičenju – kaže na kraju Mehmedbašić.