navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Hit u kinima

Otkriveno je koliko je Ryan Gosling plaćen za ulogu Kena u filmu "Barbie"

"Barbie" je ovogodišnji filmski hit u kinima. Dosad je zaradio oko 1.43 milijarde dolara te je postao najuspješniji film ove godine, ali i najuspješniji filmski projekt Warner Brosa.

Objavljeno: 28.09.2023. u 20:28
get url
text

Glavne uloge dodijeljene su Margot Robbie (Barbie) i Ryanu Goslingu (Ken). Robbie glumi stereotipnu lutku, dok je Gosling utjelovio njenog šarmantnog i šašavog dečka. Kritičari ne samo da su pohvalili film već su kao najbolji njegov dio izdvojili upravo 42-godišnjeg glumca.

Goslingova uloga Kena toliko je dobro prihvaćena i hvaljena da mnogi predviđaju kako će biti nominiran za najboljeg sporednog glumca na Oscarima sljedeće godine. Vjeruje se da će najveći konkurenti za zlatni kipić biti on i Robert Downey Jr., koji je glumio Lewisa Straussa u Oppenheimeru.

Prema pisanju Varietyja, Ryan je za ulogu Kena u "Barbie" filmu dobio 12.5 miliona dolara. No to nije konačna zarada jer nisu poznati podaci o tome je li Kanađanin ugovorio i dodatne bonuse od prodaje ulaznica. 

Poređenja radi, Margot je također imala plaću od 12.5 miliona dolara za ulogu Barbie. Međutim, ona je kroz dogovorene bonuse stigla do zarade od oko 50 miliona dolara. Barbie je, uz Oppenheimera Christophera Nolana, uspjela vratiti ljude u kina, kako je to bilo prije pandemije.

Da su ova dva filma veliki ljetni blockbusteri, govori i činjenica da su na kinoblagajnama uspjeli potopiti sedmi dio Nemoguće misije. Taj film je zaradio "samo" 566 miliona dolara te se smatra neuspjehom jer je koštao 300 miliona dolara.