navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Jedinstven doživljaj

Otvoren najveći muzej čokolade na svijetu

Proizvođač čokolade Lindt otvorio je najveći muzej čokolade na svijetu u Zurichu.  

Objavljeno: 17.09.2020. u 11:40
get url
text

Čokoljupci iz cijelog svijeta u njemu će pronaći ostvarenje svih svojih čokoladnih snova, a jedan od njih je fontana sa 1.500 kg otopljene čokolade koja se slijeva pred očima, piše Metro. Fontana s čokoladom je visoka deset metara, nalazi se pri ulazu u muzej i posjetiocima pruža jedinstven doživljaj.

Muzej se prostire na 20.000 kvadratnih metara, a ovaj Lindt Home of Chocolate, kako je nazvan, dom je interaktivnih izložaka uz najveći svjetsku trgovinu Lindt proizvoda te čokolateriju u kojoj možete probati vlastite čoko kreacije. Tu je i kafić te soba za degustaciju koju su nazvali Čokoladni raj, a u kojoj se poslužuju poslastice s chillijem i tabascom u vrućoj čokoladi, kao i ukusna jela poput salata ili quicheova s čokoladom.

Dodatno, u sobi u kojoj predstavljaju historiju čokolade na raspolaganju je digitalni interaktivni panoramski zid i okrugli sto pa posjetioci mogu vidjeti kako se uzgaja kakao i koje postupke prolazi dok ne dođe u formu omiljene svjetske poslastice.

Posjetiocima je omogućeno posmatranje stvaranja Lindt čokolada koje započinje pretvaranjem kakaovca u tečnost, a potom u čokoladu koju prelijevaju u praline ili table. Postoji mogućnost dizajniranja vlastite table čokolade, a na odlasku posjetioci dobijaju Lindtovu kuglicu.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Whoops! Rate mal, wer schon einen Tag zu früh ins neue @lindthomeofchocolate gekommen ist? Finde heraus, was Roger Federer und unser Maître Chocolatier vorhaben.

A post shared by Lindt Switzerland (@lindt_switzerland) on