navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Posebna avantura

Otvorene su prijave za volontere na 29. Sarajevo Film Festivalu

Otvorene su prijave za volontiranje na 29. Sarajevo Film Festivalu, a online prijavu je moguće ispuniti na internet stranici festivala - www.sff.ba do 26. juna.

Objavljeno: 26.05.2023. u 21:28
get url
text

Volontiranje je idealna prilika da se postane dio ovogodišnjeg, 29. Sarajevo Film Festivala, koji će biti održan od 11. do 18. avgusta. Volontiranje na Sarajevo Film Festivalu je prilika koja, uz pristup određenom broju projekcija, omugućava i sticanje praktičnog iskustva organizacije događaja u profesionalnom i prijateljskom okruženju.

- Poziv za volontiranje je otvoren za sve u dobi od 15 godina i starije, s tim da maloljetne osobe (starosti od 15 do 18 godina) moraju imati pismenu saglasnost
roditelja / staratelja. Prednost u aplikacijama će imati punoljetne osobe. Poslovi tehničke pripreme Festivala, pomoć prilikom dočeka, registracije i smještaja
gostiju, rad u Festivalskom i Press centru, samo su neke od brojnih mogućnosti koje se nude volonterima. Volontiranje je idealna prilika da postanete dio jednog velikog i uspješnog događaja, a osim pristupa određenom broju projekcija, volonterima se pruža mogućnost timskog rada, usvajanja i razvijanja vještina i znanja, stjecanje praktičnog iskustva u organizaciji i realizaciji velikog kulturnog događaja - istakli su iz Sarajevo Film Festivala. 

Volonteri će nakon završenog Festivala dobiti potvrdu o volontiranju na Sarajevo Film Festivalu, koja im može koristiti kao dodatno priznanje pri budućem školovanju ili radu. Zajednički rad volontera iz nekoliko zemalja doprinosi posebnoj atmosferi i uspješnosti Sarajevo Film Festivala.