Ona je pokrenula program za mršanje - Bikini Body Guide aplikaciju za treniranje i nekoliko knjiga, pa je bogatstvo nje i njenog partnera Tobija Pearcea 2018. godine procijenjeno na 486 miliona dolara.
Itsines je mnogima uzor. Na Instagramu je prati 12,7 miliona ljudi. Većina od nje traži savjete za prehranu i izvođenje vježbi koje i sama izvodi.
Njena prehrana mnogima je posebno privlačna jer se ni u čemu ne ograničava i ne gladuje.
View this post on Instagram
Kayla slijedi mediteransku prehranu koja je tri godine zaredom proglašena najboljom na svijetu.
- Puna je povrća i voća, kao i proteina i ugljikohidrata - stoji na Kaylinoj web stranici.
Evo kako izgleda jedan dnevni jelovnik Kayle Itsines:
Doručak
View this post on Instagram
Kayla obično doručkuje kod kuće. Pojede povrće i dvije kriške tosta. To su najčešće paradajz, paprika, krastavci i avokado s nekoliko kapi maslinovog ulja, svježim bosiljkom, origanom te solju i biberom.
Uz doručak ispija i šoljicu turske kafe, a ako doručkuje vani bira omlet, kelj začinjen chilijem ili sotirane gljive, paradajz i avokado s tostom.
Ručak
View this post on Instagram
Njen ručak vrlo je jednostavan. Kod kuće pojede salatu od tune, a sličnu hranu bira i u restoranima u ovo doba dana.
Večera
View this post on Instagram
Ponekad večera tjesteninu, nekad salate, povrće sa žara i meso. Ističe da voli jela iz tajlandske kuhinje, a ono što joj je najvažnije u svakom obroku jeste da sadrže dobar omjer proteina, ugljikohidrata i povrća.
Međuobrok
Kayla ne jede često, ali kad ogladni ne suzdržava se. Uvijek ima spremne zdrave međuobroke poput narezanog voća, grčkog jogurta ili sirovog povrća koje gricka uz tzatziki umak, koji se priprema na sljedeći način:
Potrebni sastojci: 3 kašike maslinovog ulja, 1 kašika limunovog soka, 2 česna bijelog luka, pola kašičice soli, 300 ml grčkog jogurta, 1 veći krastavac, 1 kašičica kopra.
Postupak pripreme:
Pomiješajte ulje, limunov sok, so, protisnuti bijeli luk i biber. Dodajte jogurt i dobro pomiješajte. Krastavce ogulite, izvadite sjemenke sitno nairendajte. Posolite, pa pustite da krastavci odstoje i puste vodu.
Ocijedite ih i ubacite u jogurt. Kopar nasjeckajte, pa sve umiješajte u umak.