navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Šta žele mlade

Ovo je godina vjenčanja, a ovo su modni trendovi koji će je obilježiti

Proljeće je vrijeme i kada će mnogi stati "na ludi kamen". Prema procjeni Forbesa, ove godine oko 2,6 miliona parova uplovit će u bračnu luku, što je više nego u bilo kom periodu u posljednjih 40 godina.

Objavljeno: 22.03.2022. u 11:47
get url
text

A, kako se pripremiti za najvažniji dan u životu svih mladenaca?!

Modna platforma Stylight u svom izvještaju otkrila je najvažnije modne trendove u svijetu vjenčanja, za mlade, ali i za gošće.

Različite trendove koje je uočio analizom navika svojih 160 miliona korisnika, Stylight je podijelio u četiri kategorije - od kulerske i nekonvencionalne, do sanjive i romantične.

Povratak stila "ludih dvadesetih"

 

Ove godine u svijetu vjenčanja vidljiv je povratak stila odijevanja po uzoru na dvadesete godine prošlog stoljeća. Lagane haljine slip kroja i dodaci od perja donose vintage ugođaj u ovogodišnju sezonu vjenčanja. Trenutno vlada veliki interes za dodacima za kosu poput bisernih traka, pa čak i traka s dodatkom vela.

Modni stil princeze Diane

 

Nikada prežaljenoj britanskoj princezi mogu se pripisati neki od velikih trendova u aktualnoj godini. Dianina vjenčanica s volanima i ekstra velikim, napuhanim rukavima dobija moderan makeover u znaku suptilnijeg izgleda.

Trend koji je relativno nov na sceni vjenčanja odnosi se na četvrtasti dizajn ovratnika na haljinama, a upravo je ovaj detalj najčešće viđen u stajlinzima britanske princeze.

Besprijekoran izgled ove godine zaokružuju večernje rukavice – opet u stilu princeze Diane. One mogu biti prozirne i tako izgledati vrlo delikatno u stajlingu mlade ili, u slučaju gošći, mogu rezultirati statement izgledom ako je riječ o verzijama upečatljivih boja i uzoraka.

Kao mali dodatak, ponovo ćemo viđati kristalni nakit, kao i jedan od najvećih trendova u 2022. - bisere.

Povratak bajkovite estetike

 

Vjenčanje je čaroban trenutak za sve uključene - od mlade i mladoženje, pa sve do gostiju. Ove godine magičan osjećaj koji prati vjenčanja isticat će se i romantičnim modnim odabirima koji nas podsjećaju na princeze iz bajki ili šumske nimfe.

Haljine od tila, mašne, cvijetne aplikacije i korzeti koji ističu struk i obline samo su neki od elemenata koji su zabilježili značajan porast klikova na Stylightu, a potvrđuju da je bajkovita estetika besprijekorna i za mladu i za njene goste te slovi kao veliki trend u ovogodišnjoj sezoni vjenčanja.

Nekonvencionalni trendovi u svijetu vjenčanja

 

Uprkos pandemiji, posljednjih mjeseci brojne žene odlučile su uploviti u bračnu luku, a novo normalno odrazilo se i na modne odabire za njihov poseban dan.

Umjesto raskošnih vjenčanica, mlade sve češće biraju pomalo netipična izdanja. Blejzer ili odijelo ostaju jedan od najpopularnijih nekonvencionalnih odabira, no zabilježen je veliki interes i za minijaturnim verzijama vjenčanica, kao i šik dvodijelnim kompletima. Što se tiče dodataka i nakita, modernost je uzela maha u vidu choker ogrlice od bisera kao jednim od najvećih trendova u ovoj godini.