Sastojci za salatu:
1 konzerva leblebija (425 g)
1 vezica baby špinata, opranog i posušenog
2-3 mrkve, narezane na ploške
1 šaka oraha
80 g feta sira, smrvljenog
papar
Za preljev:
3 kašike sirćeta
1 kašika senfa
80 ml maslinovog ulja
sol
papar
Priprema
1. Leblebije stavi u cjedilo pa ostavi da se dobro ocijedi. Zatim dobro isperi pod hladnom vodom dok više ne bude pjene. Kad se leblebije nanovo ocijede stavi ih u zdjelu za salatu.
2. U maloj posudi pomiješaj sirće, senf te sol i papar za preljev. Zatim polako umiješaj maslinovo ulje dok se sve ne sjedini u preljev. Gotov dressing ostavi sa strane.
3. Dodaj leblebijama špinat i mrkvu pa promiješaj. Zatim prelij dressingom.
4. Umiješaj fetu i orahe te salatu začini solju i paprom. Posluži odmah.